- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Roláda z kuracích pŕs
Roláda z kuracích pŕs
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 240 g hlávkovej kapusty
- 4 vajcia
- 60 g tvrdého syra
- petržlenová vňať
- 450 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Bielu kapustu nakrájame na jemno. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle , petržlenovú vňať na jemno nasekáme. Vajíčka zľahka rozšľaháme do hladka, na konci šľahania osolíme podľa chuti. Zmiešajte rozšľahané vajcia s kapustou, syrom, petržlenovou vňaťou, dobre premiešajte. Výslednú hmotu rozotrite vo vrstve asi 1 cm na naolejovaný papier na pečenie na plech.. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10-15 minút. Akonáhle sa okraje začnú červenať, môžete vybrať z rúry.
2. Krok
Kuracie prsia umyte, nakrájajte na kúsky, ošúpte a umyte cibuľu, nakrájajte na stredne veľké kúsky, aby bolo vhodné pripraviť mleté mäso. Kúsky pomelieme v mixéri spolu s cibuľou. Mleté mäso osolíme, pridáme vhodné aromatické korenie podľa želania, premiešame. Mleté mäso rovnomerne rozložíme po povrchu teplej kapustovej hmoty tak, aby nedosahovalo centimeter od okrajov. Pomocou podložky (alebo papiera) zrolujte do pevnej rolády. Potom roládu zabaľte do alobalu , znova položte na plech na pečenie švom nadol a pečte pri 180°C približne 25-30 minút. Časy a teploty sú približné všetko závisí od vašej rúry. Hotovú roládku vyberte z rúry, opatrne odstráňte alobal. Nakrájajte na porcie. Podávame s ľubovoľnou prílohou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
468 videní