- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Roláda z mletého mäsa plnená vajíčkom
Roláda z mletého mäsa plnená vajíčkom
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 30 ml oleja
- 1 cibuľa
- 600 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica BOSORKY príchte do jedál
- 6 vajec
- 2 žemle alebo rožky
- 300 ml kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice hrubej múky
- 2 lyžice strúhanky
- 150 g slaniny alebo pancetty
- soľ a korenie na dochutenie
Postup prípravy
1. Krok
Na horúcom oleji, osmažíme cibuľu, pridáme mleté mäso, nasekaný cesnak, petržlen a lyžicu BOSORKY príchte do jedál. Smažte, kým sa mäso dostane peknú farbu a potom zmes premiestite do hlbšej misy, aby sa ochladila. Dovtedy uvaríme 5 vajec.
2. Krok
Žemle namočíme do teplej vody a potom dobre vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky. Pridáme smotanu, 1 surové vajce, prášok do pečiva, múku a strúhanku a všetko dohromady premiešame spolu s trochou soli a korenia.
3. Krok
Formu na pečenie vymastíme olejom a vyložíme tenkými kúskami pancetty. Polovicu mletej zmesi dáme do polovice formy,osadíme varené vajcia a navrstvíme zostávajúcu zmes. Pečieme pri 200 ° C asi 15 minút, potom sa ďalej 45 minút pri 180 ° C po upečení nechajte vychladnúť vo forme.Potom vyklopíme a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8271 videní