- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Roládová mini torta
Roládová mini torta
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 2:0 hod
S fotopostupom tu: http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/06/roladova-mini-torta.html
Suroviny
- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice cukor kryštál
- 4 polievkové lyžice múka polohrubá
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
- z polovice citróna citronová kôra
- Plnka:
- nutella
- 500g -jemný tvaroh mäkký
- 200g smotana kyslá 16%
- 1vanilkový cukor
- 2PL práškový cukor
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
2. Krok
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
4. Krok
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
5. Krok
Z upečeného plátu odrežeme kruh (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 20x6 cm)
6. Krok
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
7. Krok
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
8. Krok
Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.
9. Krok
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala a potom sa mi zle krájala, nutela troška vytekala von)
10. Krok
Formu vystelieme potravinárskou fóliou a poukladáme striedavo jahody (prekrojené) a pokrájanú roládu.
11. Krok
Dáme plnku.
12. Krok
A nakoniec priložíme vykrojenú okrúhlu časť cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
13. Krok
Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu, ľubovoľne ozdobíme a na vrch torty ešte poukladáme zvyšné roládky. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12411 videní