Rozetky
- Kusov: 50
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g hladkej múky
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 2 štipky soli
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice rumu alebo vodky
- na vyprážanie olej
- na posypanie práškový s vanilkovým cukrom
Postup prípravy
1. Krok
Preosejte múku do misy spolu so soľou a vanilkovým cukrom. Vyšľahajte vajce vajce s mliekom, alkoholom a smotanou. Kvapalnú zmes nalejte pomaly do stredu múky, pričom miešajte s metličkou a postupne z okrajov zberajte múku. Po chvíli bude cesto rovnomerné a hladké. Malo by mať konzistenciu dosť hustého ale tekutého krému, takže v prípade potreby pridajte trochu vody alebo trochu múky.
2. Krok
V hlbokej panvici si nahrejeme olej..do oleja na pár sekúnd namočíme aj rozetové formy..Potom ich necháme stiecť z oleja a namáčame ich do cesta..Ale nie celé..Cesto nesmie pretiecť cez okraj..a ponoríme do horúceho oleja..Ak je cesto dobre pripravené zlezie z formičky ..Osmažíme rozetku dozlatista..Ak by nechcela z formičky vypadnúť pomôžeme jej vidličkou..
3. Krok
Hotové odkladáme na papierovú utierku aby sme ich zbavili prebytočného oleja..Potom ich posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru..Použiť môžete aj mletú škoricu alebo škoricový cukor. Hodí sa k nim aj džem..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3700 videní