Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rožky s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rozky s kyslou smotanou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g margarínu
  • štipka soli
  • na plnenie :
  • džem
  • Na posypanie :
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite hlbokú misku. Do nej preosejeme múku. Pridajte soľ a dobre premiešajte. Do tohto receptu sa do cesta nepridáva cukor, pretože džem a práškový cukor s ktorým sú rožky posypané budú dostatočne sladké. Ak však inak nedáte , pridajte aj lyžicu práškového cukru do cesta , no naozaj nemusíte.

2. Krok

Vezmite margarín priamo z chladničky. Nakrájajte na kocky a pridajte k múke.

3. Krok

Múku a margarín rozdrvte rukami, vytvorte mrveničku. Potom do nej pridáme kyslú smotanu. Cesto opäť premiesime rukami. Nie je potrebné ho dlho miesiť- akonáhle sa ingrediencie zmiešajú a cesto sa dá zmiesiť do hrudky, prestaňte miesiť. Cesto dajte do chladničky na 10 minút.

4. Krok

Potom ho vyberte, a rozdeľte na 4 časti. Stôl poprášime múkou a cesto na ňom rozvaľkáme do kruhu. Hrúbka vrstvy je asi 2 mm.

5. Krok

kruh rozrežeme na 12 segmentov..

6. Krok

Na širšiu časť každého segmentu položte polovicu čajovej lyžičky džemu. Ak džem nie je veľmi hustý, potom vám odporúčam posypať ho škrobom.

7. Krok

Začnite od širšej časti, kde je plnka, stočte segment cesta do rožka. Výsledkom je úhľadný rožok. Rovnakým spôsobom urobte všetky.

8. Krok

Plech na pečenie, mám veľkosť 30 * 40 cm, prikryjeme papierom na pečenie. Položte naň rožky.

9. Krok

Predhrejte rúru na 180 ° C. Rožky pečieme 30 - 40 minút do zlatista. Majte na pamäti, že každá rúra je iná. Teploty a časy varenia sa môžu líšiť od tých, ktoré sú uvedené v recepte.

10. Krok

Hotové rožky ochlaďte a potom bohato posypte práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

926 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.