- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Rožky s medvedím cesnakom
Rožky s medvedím cesnakom
- Kusov: 32
- Porcií: 32
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 25 g droždia
- 1 lyžica cukru
- 0,5 dcl mlieka
- 350 g hladkej múky
- 70 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 vajce
- štipka soli
- 0,5 dcl oleja
- Plnka:
- 100 g masla
- 1 lyžička soli
- 60 g medvedieho cesnaku
- Na potieranie :
- 1 vajce
- ľanové alebo sézamové semienko
Postup prípravy
1. Krok
Vo vlažnom mlieku rozdrobte droždie, pridajte cukor a nechajte niekoľko minút kysnúť.
2. Krok
Medzitým si do misky navážime múku, pridáme jogurt, vajcia, soľ a olej. Pridajte nakysnuté droždie a potom vypracujte na dobre formované a pružné cesto.
3. Krok
Prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme kysnúť (asi 50 minút). Medzitým nakrájame medvedí cesnak na malé kúsky, potom rozmixujeme so soľou a mäkkým maslom. Na plech si dáme papier na pečenie.
4. Krok
Cesto preložíme na pomúčenú podložku, dobre premiesime a rozdelíme na 4 časti.
5. Krok
Každý diel rozvaľkáme do kruhu s 25 c priemerom ..
6. Krok
Jeden kruh z cesta potrieme plnkou z medvedieho cesnaku a prikryjeme druhým kruhom. Pizza kolieskom nakrájame kruh na 16 dielov. a zrolujeme do rožka..
7. Krok
Rožky ukladáme na plech , potom potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. necháme 15 minút podkysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1215 videní