Rumba
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto:
- 150 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 120 g mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
- 70 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- Rumový krém:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 ml rumu
- 60 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Kakaový krém:
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- Na ozdobu:
- 100 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Vmiešame rozpustené maslo s práškovým cukrom a žĺtkami. Orechy, prášok do pečiva, múku a kakaový prášok sa vpracujú do cestoa. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielká .Cesto uhladíme na vymastenom plechu s rozmermi 25 × 35 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút. Potom sa piškóta vyberie a nechá sa vychladnúť.
2. Krok
Na rumový krém zmiešajte orechy, rum a dva druhy cukru. Krém uhladíme na cesto.
3. Krok
Na kakaový krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kakaovým práškom, potom uhladíme na vrstvu rumového krému a dáme do chladničky zatuhnúť..
4. Krok
Roztopte nasekanú čokoládu. Dve tretiny uhladíme na krém a zvyškom ozdobíme vrch koláčika. Nakoniec dáme do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5657 videní