- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rumba koláč
Rumba koláč
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 7 bielok
- 220 g cukru
- 100 g hrozienok
- 100 g želé cukríkov
- 100 g nasekaných vlašských orechov
- 2 lyžice múky polohrubej
- piškóta:
- 4 vajcia
- 5 lyžíc cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- Krém:
- 7 žĺtkov
- 125 g cukru
- 3 vanilkové cukre
- 1/2 litra mlieka
- 5 lyžíc hladkej múky
- 250 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Bielka vymiešame s cukrom do snehu.Pomaly pridáme ostatné prísady ..Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 30 minút..Odhadnete či je koláč upečený podľa zlatej farby a vône.-.
2. Krok
Piškótu urobíme vymiešaním vaječných bielkov zo 4 vajecspolu s cukrom do peny..Potom postupne primiešame žĺtka .A nakoniec múku..Môžete pridať aj jednu lyžičku kypriaceho prášku.-.
3. Krok
pečieme 15 minút pri 180 °C ..Hotovú piškótu prekrojíme na dve časti..
4. Krok
Pripravíme si krém.Rozmiešame žĺtka v 2 dcl mlieka a pridáme pridáme aj hladkú múku..Ostatné mlieko rozvaríme s cukrom..Keď sa začne mliečko variť vylejeme žĺtkovo múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť..Do vychladnutého pudingu primiešame maslo ..
5. Krok
Koláčik vrstvíme tak, že prvú časť piškóty potrieme krémom..Potom položíme na krém piškótu z bielkov a orieškovo hrozienkovej zmesi, a tú pretrieme opäť krémom..Na druhú časť krému položíme zostávajúci plát piškóty..Vrch posypeme práškovým cukrom , a môžeme servírovať...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3974 videní