Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rumové mesiačiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rumove mesiaciky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 60 g mandlí
  • 120 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 120 g mäkkého masla
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g jemne nastrúhanej čokolády
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Poleva:
  • 240 g práškového cukru
  • 3 lyžice rumu
  • šťava z jedného citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, aby sa stiahla šupka. Potom ich ošúpte a dobre osušte papierovými utierkami. Olúpané mandle spolu s dvoma lyžicami cukru pomelieme najemno.

2. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C . Zmäknuté maslo, zvyšný cukor, nastrúhanú čokoládu a žĺtky vyšľaháme elektrickým šľahačom, kým nevznikne svetlá zmes. Do misky preosejeme múku a prášok do pečiva. Pridajte mleté ​​mandle a dobre premiešajte ingrediencie. Zmes suchých ingrediencií pomaly vmiešame do žĺtkovej zmesi . Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhý sneh a jemne a pomaly v dvoch až troch krokoch vmiešame do cesta.

3. Krok

Hlboký plech dobre vymastíme. Vylejeme do neho pripravené cesto a stierkou alebo zadnou stranou lyžice ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch pekne uhladíme. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút. Upečený základ vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.

4. Krok

Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu. Citrón vytlačíme, šťavu precedíme cez sitko a pridáme rum. Do misky preosejeme práškový cukor a za stáleho miešania pomaly pridávame zmes citrónu a rumu. Keď nám vznikne stredne tekutá hmota, prestaneme miešať a pridávať tekutinu.

5. Krok

Keď je piškóta mierne vychladne , polejeme ju pripravenou polevou a necháme stuhnúť. Pomocou formičky vykrajujte z koláča mesiačiky a položte ich na servírovací tanier alebo podnos. Ozdobte ich podľa želania (citrónová kôra, strúhaná čokoláda,, perličky) a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

940 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.