Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rumovo medový rez podľa starej mamy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medovy rez.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 120 g masla
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 4 lyžice medu
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g hladkej múky
  • Krém:
  • 80 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 150 g cukru
  • 150 g masla
  • 2 vanilkové cukre
  • 0,5 dcl rumu
  • 300 g marhuľového džemu
  • Na vrch :
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžica masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo, cukor, 3 celé vajcia a med dáme do hrnca, potom zohrejeme na miernom ohni a privedieme do varu. Keď hmota začne hnednúť, odstavíme z ohňa a pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame. Do veľkej misy dáme 50 dkg hladkej múky a zalejeme horúcou zmesou. Najprv premiešajte drevenou vareškou (pretože je veľmi horúca), potom ručne premieste. S cestom treba pracovať rýchlo, aby príliš nevychladlo lebo potom sa s ním ťažko pracuje. Cesto rozrežeme na 4 rovnaké časti, na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké pláty (cca 2 mm). Rúra je už predhriata, na 200°C. Na plech položíme papier na pečenie, potom cesto a pečieme niekoľko minút. Odsunieme z papiera a položíme naň ďalší plát cesta. Takto upečieme všetky štyri, potom necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.

2. Krok

Nasypte múku do hrnca a zmiešajte s mliekom, kým nezostanú žiadne hrudky. Na miernom ohni privedieme k varu pridajte cukor, nechajte krém zhustnúť a potom ho dajte vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame mäkké maslo, potom rum a vanilkový cukor a kuchynským robotom vyšľaháme dohladka.

3. Krok

Pripravíme si čokoládovú polevu. Keď všetko vychladne, zostavte pláty. Plát 1, dáme naň polovicu krému. Ďalší plát, na to marhuľový džem, 3. plát, druhá polovica krému a nakoniec 4. plát, na ktorý rozotrieme kakaovú polevu Necháme cez noc odležať v chladničke, aby sa chute spojili a cesto zmäklo, no ak nevydržíte, dá sa jesť takmer okamžite. :)

4. Krok

Poleva z kakaa V menšom hrnci zmiešame práškový cukor s kakaom a vodou a na miernom ohni privedieme do varu. Odstráňte z ohňa, pridajte maslo a premiešajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

253 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.