Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ružičkový kel zapečený s rozmarínom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ruzickovy kel zapeceny s rozmarinom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 500 g ružičkový kel
  • 2 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice balzamicového octu
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1/4 lyžičky chilli
  • 2 lyžice kešu orechov
  • trochu čerstvého koriandra
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ružičkový kel umyte a odstráňte všetky zvädnuté alebo zažltnuté listy. Odrežte stonku a každú hlavu rozrežte na polovicu. Šalotku (možno nahradiť obyčajnou malou cibuľou) a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno.

2. Krok

Postavte malý hrniec na strednú teplotu, zohrejte olej a pridajte lístky rozmarínu a sušené čili vločky. Smažte niekoľko minút, pridajte med a balzamikový ocot a varte za stáleho miešania ešte niekoľko minút, potom odstráňte z tepla.

3. Krok

Omáčku pridáme k nakrájanej zelenine, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením a dobre premiešame. Ružičkový kel položte na plech alebo do veľkej zapekacej misy v jednej vrstve a pečte v rúre predhriatej na 220 °C 35-40 minút. Pečieme kešu vedľa nich dozlatista - orechy budú potrebovať 5-7 minút, potom ich treba vybrať z rúry. Počas pečenia obsah plechu niekoľkokrát premiešame a znovu prelejeme omáčkou. Ružičkový kel je hotový, keď je do zlatitsta upečený a zuhoľnatený po stranách.

4. Krok

Ružičkový kel podávame s prílohou z ryže guľatej Mánya, bulguru alebo iných obilnín, polejeme omáčkou zo spodnej časti plechu a ozdobíme kešu orieškami a koriandrom. Ak chcete, môžete olivový olej nahradiť maslom a pridať aj trochu slaniny - ružičkový kel sa perfektne hodí k obom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

99 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.