- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Rybací vývar
Rybací vývar
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 kg pokrájaného a opláchnutého rybacieho mäsa aj s kosťami.
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stonka zeleru
- 250 ml suchého bieleho vína
- 12 zrniek celého čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- šťava z polovice citróna
- 2,5 l vody
Postup prípravy
1. Krok
Rybacie mäso s kosťami pokráame na menšie kúsky, ponoríme na 10 minút do slanej vody aby sme ho zbavili krvy a bahnovej chuti.Mäso scedíme a vložíme do hrnca.
2. Krok
Zeleninu pokrájame na kúsky a spolu s ostatnými prísadami vložíme do hrnca.
3. Krok
Počas varenia priebežne zberáme penu , ktorá vystúpi na povrch.
4. Krok
Mäso so zeleninou potom po 20 minútach varenia precedíme cez jemné sitko a dôkladne popritláčame.necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky kde vývar vydrží 3 dni, alebo si ho zamrazíme.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1461 videní