- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Rybie filé na Mexický spôsob
Rybie filé na Mexický spôsob
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Rybie filé 4 ks
- 1 cibuľa
- 1 kápia
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- 1 feferónka
- 3 lyžice kečupu
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 lyžica hladkej múky
- 1,5 dl bieleho vína
Postup prípravy
1. Krok
Rybie filé si nasolíme a uložíme na plech. Do predhriatej rúry dáme na 10 minút zapiecť , pri 180 °C..
2. Krok
Pripravíme si mexickú omáčku..na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu pridáme taktiež na pásiky nakrájanú kápiu a prelisovaný cesnak a krátko podusíme..potom zaprášime lyžicou múky pridáme 3 lyžice kečupu a rozriedime vodou alebo vývarom na hustejšiu omáčku.Pridáme nadrobulinko nasekanú feferónku.
3. Krok
Na každú rybku si dáme vrstvu omáčky a ešte dáme nachvíľu zapiecť, podliate vínom.Pred podávaním pridáme ešte nastrúhané vajíčko.Ja prelievam pred podávaním aj roztopeným maslom.
4. Krok
Ako prílohu doporučujem zemiakovú kašu.)
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4333 videní