- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Rybie špízy
Rybie špízy

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min

David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:
Nemecko, Van Volxem Weingut, Mosel, Riesling Saar, 2015, biele, suché.
Víno zeleno-žltej farby so zlatým odleskom. V jeho vôni dominujú svieže tóny žltého ovocia, bielej broskyne a kvetov bazy, chuť je stredne plná, ovocná, s výraznou kyselinou a mierálnym záverom.

Suroviny
- 250 g rybieho filé
- 1 menšia cuketa
- 1 červená paprika
- 10 cherry paradajok
- citrónová šťava
- soľ
- mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Filé nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme bylinkami. Zeleninu umyjeme, cuketu nakrájame na hrubšie kolieska, papriku na kocky.
2. Krok
Na špajdle striedavo napichujeme filé, cuketu, papriku a cherry paradajky. Podľa chuti osolíme a posypeme bylinkami.
3. Krok
Rozpálime si na panvici olej a špízy krátko zo všetkých strán opečieme. Môžeme podávať s bylinkovým dipom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1795 videní