- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Rybie tyčinky s jemnou kašou pre deti
Rybie tyčinky s jemnou kašou pre deti
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 800 g rybie filé
- 1 vajce
- 100 g pečiva alebo strúhanky
- 180 ml mlieka
- 40 g krupice
- 90 g cibula
- 80 g strúhanka na obaľovanie
- slnečnicový olej
- soľ podľa chuti
- 70 g polotvrdého syra (eidam , mozzarella,)
- 400 g karfiolu
- 250 g tvarohu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si môžete pripraviť rybie tyčinky. Biele pečivo najskôr namočíte do mlieka, a potom ho necháte chvíľu odmočiť , potom vyžmýkať a rozomlieť spolu s rybou , mixérom alebo mlynčekom na mäso. Takže nakrájajte na malé kúsky rybu, rozmixujte aj žemľu, cibuľu, rovnako pridajte vajíčko, vložte do misky mixéra a vyšľahajte dohladka. Ak vaša misa nie je príliš priestranná, môžete to urobiť v niekoľkých krokoch, ale potom mleté mäso dobre premiešajte. Mimochodom, vhodný je aj tyčový mixér. V tejto fáze pridáme soľ a syr, a s mletou zmesou dobre premiešame. Ak je príliš tekutá, stane sa to vtedy ak ryby pustia vodu, pridajte do 40 gramov krupice Takto pripravenú zmes prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky n a pol hodinu.
2. Krok
Teraz je čas pripraviť si jemné pyré . Robí sa to veľmi jednoducho: karfiol uvaríme v osolenej vode, potom vodu scedíme. Čas varenia závisí od toho, či máte karfiol čerstvý alebo mrazený.
3. Krok
K uvarenému karfiolu pridáme jemný tvaroh a rozšľaháme spolu ponorným mixérom. Podľa chuti osolíme.
4. Krok
Vráťme sa k rybím tyčinkám. Musíme ich sformovať . Na každú si vezmem po 1 polievkovej lyžici a robím tenšie tyčinky, aby sa rýchlejšie smažili. Na rozpálenú panvicu vymastenú rafinovaným olejom vložte tyčinky, ktoré predtým obaľte v strúhanke a smažte z oboch strán do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
483 videní