Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla a zdravá pizza: Vyskúšajte túto bielkovinovú alternatívu!

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Rýchla a zdravá pizza: Vyskúšajte túto bielkovinovú alternatívu!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla a zdravá pizza: Vyskúšajte túto bielkovinovú alternatívu! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min

Možno sa vám to bude zdať prekvapujúce, ale existuje aj diétna verzia pizze! Takmer bez múky, bohatá na bielkoviny a veľmi sýta, táto pizza sa pripravuje rýchlo, čo ju robí ideálnou voľbou na bežnú večeru. Navyše má skvelú chuť!

reklama:

Suroviny

  • Na cesto (ak nemáte psyllium, pridajte ďalších 50 g múky):
  • 1 vanička tvarohu (podľa preferencie: nízkotučný, polotučný alebo plnotučný)
  • 40 g celozrnnej špaldovej múky
  • 15 g psyllia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • Na potretie (môžete použiť aj hotovú omáčku):
  • 70 g rajčinového pretlaku
  • 1 lyžička čerstvého oregana
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 5 g soli a korenia podľa chuti
  • Podľa vlastných preferencií:
  • 1 balenie mozzarelly
  • 1 konzerva tuniaka
  • olivy podľa chuti
  • cherry rajčinky
  • čerstvá bazalka
  • prípadne kukurica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava rúry a cesta: Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Medzitým pripravte cesto. V miske zmiešajte tvaroh so špaldovou múkou, psylliom a soľou. Ak psyllium nemáte, jednoducho zvýšte množstvo múky o 50 g. Po pridaní vajec dôkladne vypracujte cesto.

2. Krok

Pečenie cesta: Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie do hrúbky asi pol centimetra. Pečte v predhriatej rúre 10 minút. Môžete vytvoriť dve menšie pizze, no tvar a veľkosť záleží len na vás.

3. Krok

Príprava omáčky: Počas pečenia cesta ochuťte rajčinový pretlak prelisovaným cesnakom a oreganom, osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Ak preferujete, môžete použiť aj pasírované alebo drvené rajčiny.

4. Krok

Obloženie pizze: Keď je cesto predpečené, potrite ho ochuteným pretlakom a obložte svojimi obľúbenými ingredienciami. Pridajte mozzarella, tuniaka, (červená cibuľa je tiež vynikajúca) aj olivy.

5. Krok

Dokončenie pečenia: Vráťte pizzu do rúry a pečte ešte 5 až 10 minút, kým sa syr nezlatne. Na záver ozdobte čerstvou bazalkou a môžete podávať!

reklama:

Nezabudnite, že cesto môžete dochutiť aj ďalšími bylinkami, ako sú sušený cesnak, oregano či štipka papriky. Na pizzu môžete pridať aj rôzne prísady podľa chuti, ako sú salámy, šunka, slanina, kukurica, cibuľa, vajcia, špenát alebo pesto. Hlavne použite to, čo máte radi a čo sa vám páči!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.