Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla bábovka s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchla bábovka s vaječným likérom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla bábovka s vaječným likérom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Máte doma zvyšky vaječného likéru, ktoré sa vám nechce vyhodiť? Prečo ich nevyužiť na upečenie chutnej a nadýchanej bábovky? Tento recept vám zaručí vynikajúci výsledok, ktorý vám nielenže prevonia celú domácnosť, ale aj skvelo zasýti.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 180 ml vaječného likéru
  • 120 g hladkej múky
  • 180 g polohrubej múky
  • 190 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5 g nasekaných mandlí
  • 5 g pistácií
  • 4 g masla (na vymastenie formy)
  • 4 g hrubej múky (na vysypanie formy)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru (na posypanie)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite šľahaním vajec, cukru a vanilkového cukru, kým nevznikne hustá pena. Pomaly pridávajte olej a pokračujte v šľahaní, až kým sa všetky ingrediencie pekne nespoja.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte hladkú a polohrubú múku s práškom do pečiva a jedlou sódou. Tieto suché ingrediencie následne pridajte k tekutej zmesi.

3. Krok

Do pripravenej zmesi postupne pridajte vaječný likér a zamiešajte. Následne do cesta pridajte nasekané mandle a pistácie.

4. Krok

Cesto vylejte do formy, ktorú ste predtým vymastili maslom a posypali hrubou múkou. Rúru predhrejte na 170°C a pečte asi 40 minút. Cesto by malo byť pevné a pri vpichnutí špajle by mala zostať suchá.

5. Krok

Po upečení bábovku opatrne vyklopte na drôtenú mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

reklama:

Tento jednoduchý recept je skvelý spôsob, ako sa zbaviť zvyškov vaječného likéru a pripraviť si lahodnú maškrtu, ktorá zaujme každého.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

45 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.