Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla bábovka s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchla bábovka s vaječným likérom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla bábovka s vaječným likérom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Máte doma zvyšky vaječného likéru, ktoré sa vám nechce vyhodiť? Prečo ich nevyužiť na upečenie chutnej a nadýchanej bábovky? Tento recept vám zaručí vynikajúci výsledok, ktorý vám nielenže prevonia celú domácnosť, ale aj skvelo zasýti.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 180 ml vaječného likéru
  • 120 g hladkej múky
  • 180 g polohrubej múky
  • 190 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5 g nasekaných mandlí
  • 5 g pistácií
  • 4 g masla (na vymastenie formy)
  • 4 g hrubej múky (na vysypanie formy)
  • 1 polievková lyžica práškového cukru (na posypanie)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite šľahaním vajec, cukru a vanilkového cukru, kým nevznikne hustá pena. Pomaly pridávajte olej a pokračujte v šľahaní, až kým sa všetky ingrediencie pekne nespoja.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte hladkú a polohrubú múku s práškom do pečiva a jedlou sódou. Tieto suché ingrediencie následne pridajte k tekutej zmesi.

3. Krok

Do pripravenej zmesi postupne pridajte vaječný likér a zamiešajte. Následne do cesta pridajte nasekané mandle a pistácie.

4. Krok

Cesto vylejte do formy, ktorú ste predtým vymastili maslom a posypali hrubou múkou. Rúru predhrejte na 170°C a pečte asi 40 minút. Cesto by malo byť pevné a pri vpichnutí špajle by mala zostať suchá.

5. Krok

Po upečení bábovku opatrne vyklopte na drôtenú mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.

reklama:

Tento jednoduchý recept je skvelý spôsob, ako sa zbaviť zvyškov vaječného likéru a pripraviť si lahodnú maškrtu, ktorá zaujme každého.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.