Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla bryndzová nátierka s medvedím cesnakom: Chuť jari na chlebe

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Rýchla bryndzová nátierka s medvedím cesnakom: Chuť jari na chlebe
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla bryndzová nátierka s medvedím cesnakom: Chuť jari na chlebe Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa vonku konečne objaví prvý medvedí cesnak, je načase využiť ho v kuchyni naplno. A ak máte po dni plnom povinností chuť na niečo rýchle, no chutné, táto jednoduchá nátierka s bryndzou bude presne to, čo hľadáte. Jemne pikantná, svieža a hotová za pár minút – ideálna večera aj pohostenie pre nečakanú návštevu.

reklama:

Suroviny

  • 125 g kvalitného masla
  • rovnaké množstvo ovčej bryndze (125 g)
  • ½ čajovej lyžičky mletej papriky – môžete použiť aj údenú
  • štipka čierneho korenia
  • asi 50 g červenej papriky (štvrtina väčšieho kusu)
  • 8 čerstvých listov medvedieho cesnaku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo nakrájajte na menšie kúsky a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Bryndzu tiež nevyberajte priamo z chladničky – keď trochu povolí, ľahšie sa s ňou pracuje a lepšie sa spojí s maslom.

2. Krok

Zmäknuté maslo vyšľahajte do krému – použite metličku alebo mixér. Pridajte bryndzu, čierne korenie a papriku. Miešajte, kým nevznikne hladká a jemná nátierka. Ochutnajte – väčšinou nie je nutné dosoľovať, bryndza si to vybaví sama.

3. Krok

Červenú papriku nakrájajte na drobné kocky a primiešajte k nátierke. Na záver pridajte nasekaný medvedí cesnak a zľahka premiešajte, aby zostala jeho chuť aj farba výrazná.

reklama:

Ideálna je na čerstvý kváskový chlieb, domáce pečivo alebo chrumkavé toasty. Nátierka si rozumie aj s čerstvou zeleninou ako reďkovky, uhorky alebo paradajky. V chladničke vydrží pokojne aj tri dni – ak sa vám ju teda dovtedy nepodarí zjesť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

42 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.