Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla domáca kuracia paštéta – hotová za chvíľu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchla domáca kuracia paštéta – hotová za chvíľu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla domáca kuracia paštéta – hotová za chvíľu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na domácu paštétu, táto verzia vás určite nadchne. Zabudnite na kupované výrobky plné konzervantov a dochucovadiel – túto paštétu si pripravíte za pár minút, presne podľa vlastnej chuti. Je jemná, lahodná a skvele sa hodí na raňajky, desiatu alebo ľahkú večeru.

Najlepšie na nej je, že ju zvládnete pripraviť len za 15 minút a v chladničke vám vydrží až tri dni.

reklama:

Suroviny

  • 200 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná bez kože)
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • kúsok stopkového zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 ČL horčice (môže byť jemná aj pikantná, podľa chuti)
  • 2 PL kyslej smotany
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a vložte do hrnca s vodou. Priveďte k varu a varte približne 15 minút, kým mäso nezmäkne.

2. Krok

K mäsu pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a cibuľu a spolu ich povarte do mäkka.

3. Krok

Keď je všetko hotové, sceďte vodu (trochu vývaru si odložte bokom, môže sa hodiť na zriedenie paštéty).

4. Krok

Uvarené mäso a zeleninu presuňte do mixéra. Pridajte na drobno nakrájané kyslé uhorky, horčicu, kyslú smotanu a soľ.

5. Krok

Mixujte, kým nevznikne hladká, krémová zmes. Ak sa vám zdá príliš hustá, pridajte trošku odloženého vývaru a opäť premixujte.

6. Krok

Hotovú paštétu preložte do uzatvárateľnej nádoby a dajte do chladničky aspoň na hodinu, aby získala ideálnu konzistenciu.

reklama:

Podávajte s čerstvým pečivom alebo chrumkavými hriankami. Skvelo sa hodí aj k nakrájanej zelenine či ako náplň do sendvičov.

Táto domáca kuracia paštéta je nielen chutná, ale aj výživná a bez zbytočných prídavných látok. Vyskúšajte ju a uvidíte, že kupované paštéty vám už nebudú chýbať!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.