Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla ovocná torta s jahodami a malinami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rychla ovocna torta s jahodami a malinami.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
recipeci.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 200 g sušienok maslových
  • 100 g masla
  • 50 ml pomarančového džúsu
  • Krém z ovocia:
  • 300 g jahôd
  • 250 g malín
  • 400 ml vody
  • 11 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc detskej krupice
  • Žltý krém:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 5 lyžíc cukru
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 50 g masla
  • ďalej potrebujeme :
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na základ si rozdrvíme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom a pomarančovým džúsom. Zmiešaním vytvorte lepkavú zmes, ktorú by ste potom mali vtlačiť do tortovej formy s priemerom 24 cm. Dobre stlačte a vyrovnajte základňu lyžičkou alebo dnom pohára. Počas prípravy zvyšku koláča dajte do chladničky.

2. Krok

Pre ovocný krém najskôr rozmixujte jahody a pripravte pyré. Nalejte jahodové pyré do odmerky a dolejte vodou tak, aby ho bolo celkom 700 ml. Túto červenú tekutinu preložíme do hrnca , pridáme cukor a privedieme k varu. Potom pridáme krupicu a za stáleho miešania povaríme 4 minúty. Keď krém zhustne, stiahneme oheň na minimum a pridáme celé maliny a energicky miešame. Maliny sa rozpadnú.

3. Krok

Vyberte základ z chladničky a nalejte naň teplý ovocný krém a zarovnajte ho. Počas prípravy žltého krému nechajte chladnúť pri izbovej teplote.

4. Krok

Pripravíme žltý krém uvaríme v hrnci 600 ml mlieka. Puding premiešajte v miske s cukrom a zvyškom mlieka. Puding uvaríme vo vriacom mlieku a za stáleho miešania povaríme. Keď puding zhustne, pridáme maslo a premiešame. Nakoniec vmiešajte kyslú smotanu. krémom zalejeme ovocný krém vo forme. Zarovnajte a ochlaďte najskôr pri izbovej teplote asi 30 minút a potom najmenej 1,5 hodiny v chladničke.

5. Krok

Úplne vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, opatrne odstránime okraj formy, vrch natrieme pevne vyšľahanou šľahačkou, podľa želania ozdobíme jahodami alebo malinami a podávame.

reklama:

Dsc04884.jpeg
recipeci.com
Dsc04885.jpeg
recipeci.com
Dsc04886.jpeg
recipeci.com
Dsc04887.jpeg
recipeci.com
Dsc04889.jpeg
recipeci.com
Dsc04890.jpeg
recipeci.com
Dsc04892.jpeg
recipeci.com
Dsc04893.jpeg
recipeci.com
Dsc04894.jpeg
recipeci.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2362 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.