- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Rýchla večera po taliansky
Rýchla večera po taliansky

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 60min
Nechcete v kuchyni stráviť celý večer, no chcete svojim blízkym pripraviť chutnú večeru? Inšpirujte sa talianskou kuchyňou. Zapekané penne po sorentínsky nielen zasýtia, ale prenesú k vám domov aj kúsok prímorskej atmosféry.
Viac receptov na rýchlu a chutnú večeru nájdete na www.galbani.sk

Inzercia
Suroviny
- 250 g mozzarelly Galbani
- 250 g cestovín penne
- 1 kg paradajok
- 200 g paradajkové pyré
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- vetvička tymianu
- soľ
- korenie
Postup prípravy
1. Krok
Na olivovom oleji opražte najemno nakrájanú cibuľu. Pridajte mleté hovädzie mäso a roztlačený cesnak. Osoľte, okoreňte a ochuťte tymianom. Primiešajte pokrájané paradajky a potom paradajkové pyré. Nechajte podusiť približne 15 minút. Medzitým dajte variť penne. Scedené cestoviny potom v hrnci premiešajte s hotovou mäsovou zmesou. Masu preložte do zapekacej misy, poukladajte na ňu plátky mozzarelly Galbani a vložte do predhriatej rúry asi na 15 minút. Večera je hotová!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2706 videní