- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rýchle broskyne
Rýchle broskyne
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Broskyne :
- Odmerka 200 ml šálka
- 1 šálka studenej vody
- 2 šálky oleja
- 2 šálky cukru
- 900 g hladkej múky + 4 lyžice
- 1 prášok do pečiva
- Plnka :
- Piškótová mrvenička
- marhuľový džem
- pár lyžíc mletých vlašských orechov
- 100 ml rumu
- Okrem toho :
- červené a žlté potravinárske farbivo
- kryštálový cukor na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Príprava V miske zmiešajte cukor, olej, vodu, 4 lyžice múky zmiešanej s práškom do pečiva. Necháme pol hodiny postáť, ja som odložila do chladničky. Do zmesi nasypeme preosiatu múku, pridávame postupne, nie naraz. Miesime, kým nezískame hladké cesto, ktoré sa nelepí na prsty. Hotové cesto natrháme na guľky, ja každú vážim 9 g, dobre ich vytvarujeme dlaňami, lebo by mali byť hladké, ak nie sú hladké - popraskajú.
2. Krok
Poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 15 až 20 minút, kým zospodu mierne nezhnednú a vrch by mal zostať biely. Budú mäkšie, ale nebojte sa..
3. Krok
Ešte teplé guľky z vnútornej strany trochu vydlabeme ostrím noža, poukladáme na podnos. Vydlabanú strúhanku zmiešame s džemom, orechmi a pridáme rum podľa želania. Rum by mal byť cítiť viac ako džem. Guľôčky naplníme zmesou a spojíme, prebytok z vonkajšej strany odstránime prstom.
4. Krok
Do dvoch misiek nalejte 85 ml vody, pridajte farbivo a premiešajte. Zafarbite jednu stranu broskyne na žlto a druhú stranu na červeno. Netreba ich namáčať, stačí ich krátko ponoriť do farby. Potom poukladajte broskyne na podnos pokrytý papierovou utierkou, aby trochu odkvapali. Keď máte urobených 5-6 broskýň, obaľte ich v kryštálovom cukre, ktorý by mal byť trochu jemnejší, ja ho trochu vymixujem veľmi málo a poukladám na tácku. Nechajte broskyne vysušiť. Chutnejšie sú, keď pár dní odstoja a pekne zmäknú.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní