Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle škoricové šišky bez kysnutia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchle škoricové šišky bez kysnutia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle škoricové šišky bez kysnutia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Milujete domáce šišky, no nemáte čas na dlhé kysnutie cesta? Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť nadýchané a voňavé šišky v priebehu niekoľkých minút. Tajomstvom ich rýchlej prípravy je použitie kypriaceho prášku namiesto droždia, vďaka čomu ušetríte čas, no stále si pochutíte na skvelej dobrote.

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 štipky mletého muškátového orieška
  • 90 ml cmaru
  • 30 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 200 ml oleja na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta V mise premiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a koreniny. Ak chcete, pridajte aj štipku vanilky či kardamómu na ešte výraznejšiu arómu.

2. Krok

Spojenie surovín Cmar zmiešajte s rozpusteným maslom a vajíčkom, potom zmes pridajte k suchým surovinám. Výsledné cesto bude hustejšie, no nemajte obavy, je to tak správne.

3. Krok

V hrnci s vyššími okrajmi rozohrejte olej – šišky sa nesmú dotýkať dna, mali by plávať. Keď sa olej zahreje na správnu teplotu, rukami tvarujte z cesta malé guľôčky (ak sa vám cesto lepí na ruky, pomôže potretie trochou oleja) a postupne ich vkladajte do oleja.

4. Krok

Šišky smažte asi 3 minúty z jednej strany, potom ich otočte a dovyprážajte do zlato-hneda. Po vybratí ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.

5. Krok

Po vychladnutí posypte šišky práškovým cukrom a podávajte. Môžete ich jesť samotné alebo doplniť obľúbeným džemom či čokoládovou polevou.

reklama:

Tento rýchly a jednoduchý recept vám prinesie dokonalé domáce šišky bez čakania. Vyskúšajte ich a užite si ich skvelú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

46 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.