Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle talianske cestoviny s klobásou: Jedlo, ktoré zvládnete za chvíľku a zamilujete si ho

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchle talianske cestoviny s klobásou: Jedlo, ktoré zvládnete za chvíľku a zamilujete si ho
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle talianske cestoviny s klobásou: Jedlo, ktoré zvládnete za chvíľku a zamilujete si ho Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie vždy máme čas stáť hodinu pri sporáku – a práve vtedy prichádza na rad recept, ktorý vás zachráni. Kombinácia cestovín, šťavnatej klobásy a paradajkovej omáčky je presne to, čo potrebujete na rýchly a sýty obed alebo večeru. Minimum práce, skvelá chuť, hotové do pol hodiny – ideálna voľba na bežný deň.

reklama:

Suroviny

  • 300 gramov cestovín podľa chuti (špagety, penne, fusilli…)
  • 3 klobásy (môžete použiť aj taliansku salsicciu)
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 PL sušených paradajok naložených v oleji
  • 1 plechovku krájaných paradajok (alebo drvené)
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 PL sušenej bazalky
  • 2 PL nastrúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarte cestoviny podľa návodu – nech sú al dente, teda na skus. Medzitým sa môžete pustiť do prípravy omáčky.

2. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno, klobásu na menšie kúsky. Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu. Následne pridajte cesnak a krátko ho opečte, aby uvoľnil arómu.

3. Krok

Vhoďte do panvice kúsky klobásy a restujte ich, kým sa nezačnú sfarbovať dozlatista. Ak sa vám podarí ich počas miešania ešte rozbiť na menšie kúsky, len dobre – uvoľní sa z nich viac chuti.

4. Krok

Pridajte pokrájané sušené paradajky a nechajte ich spolu s klobásou prehriať asi dve minúty. Potom prilejte krájané paradajky z konzervy, vývar a prisypte bazalku. Dobre premiešajte a nechajte omáčku krátko prebublať.

5. Krok

Keď sú chute prepojené, primiešajte uvarené cestoviny. Ochutnajte a dochuťte podľa potreby – ale pozor so soľou, klobása a syr ju dodajú dosť.

6. Krok

Na tanieri posypte parmezánom a podávajte ešte horúce.

7. Krok

Namiesto klasickej klobásy vyskúšajte kvalitnú taliansku variantu alebo napríklad údenú šunku. Paradajky z konzervy môžete nahradiť drvenými, ak ich máte radšej – výsledok bude stále skvelý.

reklama:

Tento recept si zamilujete nielen pre jeho chuť, ale aj pre to, ako málo námahy si vyžaduje. Ideálne riešenie, keď sa vám nechce variť, ale stále chcete jesť poriadne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.