Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Nemáte čas čakať, kým kysnuté cesto narastie? Vyskúšajte alternatívu, ktorá je jednoduchšia, no rovnako chutná. Tieto šišky z tvarohu pripravíte raz-dva a navyše bez dlhého kysnutia. Výsledok? Nadýchané, sladké a voňavé kúsky radosti s makovo-maslovou bodkou.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 g jemného tvarohu (ideálne vaničkového typu)
  • 3 celé vajcia
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice rumu
  • hrsť hrozienok
  • 250 g polohrubej múky
  • polovica balíčka prášku do pečiva
  • Na posypanie a polevu:
  • 100 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • roztopené maslo na preliatie
  • Na vyprážanie:
  • asi 300 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tvaroh vymiešajte dohladka – ak používate tuhší, pridajte trochu mlieka, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu. Vmiešajte vajcia, citrónovú kôru, cukor, vanilkový extrakt, kyslú smotanu a trochu rumu. Nezabudnite na štipku soli, ktorá zvýrazní chuť. Do tejto zmesi nakoniec pridajte hrozienka.

2. Krok

Prášok do pečiva zmiešajte s múkou a po častiach ho vmiešavajte do tvarohovej hmoty. Vznikne mäkké, hustejšie cesto.

3. Krok

V hrnci alebo hlbšej panvici rozpáľte olej do výšky minimálne 3 cm. Skúste malý kúsok cesta – ak sa ihneď začne smažiť a vznášať, olej je pripravený.

4. Krok

Lyžicou naberajte cesto a formujte malé kôpky, ktoré vkladajte do horúceho oleja. V jednej dávke ich usmažíte približne 5 až 7, podľa veľkosti nádoby. Každú šišku smažte asi 3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé. Ak majú dostatok miesta, často sa v oleji otočia aj samé.

5. Krok

Mak a práškový cukor premiešajte v miske. Hotové šišky, ideálne ešte teplé, obaľte v tejto zmesi a pokvapkajte ich roztopeným maslom. Podávajte hneď alebo nechajte trochu vychladnúť.

reklama:

Tieto šišky sú skvelou voľbou, keď vás prepadne chuť na sladké a nechce sa vám čakať, kým vykysne klasické cesto. Jemná tvarohová štruktúra, vôňa citrónu a kontrast makovo-cukrovej posýpky s maslom ich robia nezabudnuteľnými.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.