Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle tvarohové šišky s makom a maslom: Jemný dezert bez kysnutia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Nemáte čas čakať, kým kysnuté cesto narastie? Vyskúšajte alternatívu, ktorá je jednoduchšia, no rovnako chutná. Tieto šišky z tvarohu pripravíte raz-dva a navyše bez dlhého kysnutia. Výsledok? Nadýchané, sladké a voňavé kúsky radosti s makovo-maslovou bodkou.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 g jemného tvarohu (ideálne vaničkového typu)
  • 3 celé vajcia
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice rumu
  • hrsť hrozienok
  • 250 g polohrubej múky
  • polovica balíčka prášku do pečiva
  • Na posypanie a polevu:
  • 100 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • roztopené maslo na preliatie
  • Na vyprážanie:
  • asi 300 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tvaroh vymiešajte dohladka – ak používate tuhší, pridajte trochu mlieka, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu. Vmiešajte vajcia, citrónovú kôru, cukor, vanilkový extrakt, kyslú smotanu a trochu rumu. Nezabudnite na štipku soli, ktorá zvýrazní chuť. Do tejto zmesi nakoniec pridajte hrozienka.

2. Krok

Prášok do pečiva zmiešajte s múkou a po častiach ho vmiešavajte do tvarohovej hmoty. Vznikne mäkké, hustejšie cesto.

3. Krok

V hrnci alebo hlbšej panvici rozpáľte olej do výšky minimálne 3 cm. Skúste malý kúsok cesta – ak sa ihneď začne smažiť a vznášať, olej je pripravený.

4. Krok

Lyžicou naberajte cesto a formujte malé kôpky, ktoré vkladajte do horúceho oleja. V jednej dávke ich usmažíte približne 5 až 7, podľa veľkosti nádoby. Každú šišku smažte asi 3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé. Ak majú dostatok miesta, často sa v oleji otočia aj samé.

5. Krok

Mak a práškový cukor premiešajte v miske. Hotové šišky, ideálne ešte teplé, obaľte v tejto zmesi a pokvapkajte ich roztopeným maslom. Podávajte hneď alebo nechajte trochu vychladnúť.

reklama:

Tieto šišky sú skvelou voľbou, keď vás prepadne chuť na sladké a nechce sa vám čakať, kým vykysne klasické cesto. Jemná tvarohová štruktúra, vôňa citrónu a kontrast makovo-cukrovej posýpky s maslom ich robia nezabudnuteľnými.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

58 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.