Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly koláč s rebarborou – osviežujúci dezert ku káve

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchly koláč s rebarborou – osviežujúci dezert ku káve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly koláč s rebarborou – osviežujúci dezert ku káve Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak ste fanúšikom dezertov, ktoré kombinujú jemnú sladkosť s osviežujúcou kyslosťou, tento jednoduchý koláč z rebarbory vás rozhodne nesklame. Pripravuje sa pomocou klasických hrnčekových mier a jeho výhodou je rýchla príprava, takže si ho zvládnete pripraviť aj v priebehu bežného dňa. V lete ho môžete obmeniť napríklad kombináciou rebarbory a čerstvých jahôd.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • polovicu hrnčeka rastlinného oleja
  • približne 0,5 až 0,75 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • tuk a múka na prípravu plechu (alebo papier na pečenie)
  • Ovocie:
  • niekoľko stoniek rebarbory (prípadne iné ovocie podľa chuti)
  • trochu cukru na dochutenie ovocia
  • Na posýpku:
  • 160 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 80 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rebarboru najskôr pripravte – zbavte ju vonkajšej šupky a nakrájajte na drobnejšie kúsky. Zalejte ich horúcou vodou a nechajte pár minút postáť. Potom vodu zlejte, rebarboru prepláchnite studenou a nechajte dôkladne odkvapkať.

2. Krok

Pripravte si plech na pečenie – môžete ho vymastiť a vysypať múkou, alebo vyložiť papierom na pečenie. Rúru si zapnite a predhrejte na 175 °C.

3. Krok

Bielky dajte do jednej misy a žĺtky do druhej. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

4. Krok

Do misy nasypte múku, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor. Prilejte olej, pridajte žĺtky a vlažné mlieko. Všetko dobre premiešajte. Nakoniec jemne zapracujte sneh z bielkov – ten cesto krásne odľahčí.

5. Krok

Zmiešajte múku, práškový cukor a maslo. Rukami premiešajte, kým sa zmes nerozpadne na drobné hrudky.

6. Krok

Pripravené cesto rozotrite na plech. Na vrch rovnomerne rozložte kúsky rebarbory, môžete ich posypať trochou cukru podľa chuti. Nakoniec koláč posypte pripravenou posýpkou.

7. Krok

Vložte do rúry a pečte približne 35 minút – koláč by mal byť na povrchu zlatistý a drobenka chrumkavá.

reklama:

Tento koláč sa hodí na každú príležitosť – ako dezert po obede, k poobednej káve alebo len tak, keď dostanete chuť na niečo domáce a voňavé. Ak doma nemáte rebarboru, pokojne siahnite po inom ovocí – s jablkami, marhuľami či bobuľami bude rovnako výborný.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.