- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Ryžový burger s tuniakom
Ryžový burger s tuniakom

- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Ryžový burger :
- 1 šálka veľmi mäkkej varenej hnedej ryže guľatej Mánya
- 1 šálka cíceru z konzervy
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- olej na vyprážanie
- Na plnku :
- 1 veľká konzerva tuniaka
- 1 zrelé avokádo
- 1 paradajka
- 1 uhorka
- listy šalátu
- 4 cherry paradajky
Postup prípravy
1. Krok
Vychladnutú ryžu guľatu Mánya, scedený cícer, ošúpaný cesnak a celé vajce vložte do kuchynského robota. Dochuťte soľou, mletým korením a trochou citrónovej šťavy a potom niekoľkokrát pulzne premiešajte, aby vznikla hladká pasta. Zo zmesi vytvarujte osem plochých koliesok a opečte ich v horúcom oleji z oboch strán dozlatista. Položte ich na papierové utierky, aby odkvapkali prebytočný olej.
2. Krok
Avokádo odkôstkujte, ošúpte a nakrájajte na plátky. Nakoniec na polovicu upečených koliesok poukladajte nakrájanú zeleninu a tuniaka a prikryte vrchnou časťou. Na každý burger položte cherry paradajku a prepichnite ju malou bambusovou špajdľou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní