Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šach Mat

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šach Mat
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

2017 05 23_185119.jpg2017 05 23_185125.jpg2017 05 23_185135.jpg2017 05 23_185141.jpg2017 05 23_185149.jpg2017 05 23_185158.jpg2017 05 23_185204.jpg2017 05 23_185211.jpg2017 05 23_185217.jpg2017 05 23_185224.jpg2017 05 23_185230.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 150 g masla
  • 180 g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Tvarohový krém:
  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 700 g tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová glazúra:
  • 100 g čokolády
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte mlieko, kakao, cukor a maslo do hrnca a zahrievajte, kým sa všetky zložky nerozpustia. Nezabudnite miešať. Keď sa hmota stáva rovnomernou, odstráňte z tepla, ochlaďte. Pridajte k vychladenej mase múku, prášok do pečiva a vajcia. Všetko zmiešajte pomocou šľahača alebo mixéra pomalou rýchlosťou.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.

3. Krok

Po upečení necháme piškótu vychladnúť.

4. Krok

Vymiešame si tvarohový krém.Najskôr vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtka.Potom pridáme tvaroh a kyslú smotanu.Neskôr vyšľahaný sneh z bielkov a vanilkový cukor.Krém dáme do chladničky.

5. Krok

Čokoládovú piškótu nakrájame na 10 rovnakých pásikov ..Plech v ktorom sme piekli piškótu si vyložíme alobalom, alebo potravinárskou fóliou a rozložíme pásiky , tak aby sme mali medzi nimi rovnakú vzdialenosť približne o veľkosti pásika z piškóty.

6. Krok

Voľný priestor medzi pásikmi zaplníme tvarohovým krémom. Použite cukrárske vrecko pečivo alebo aj obyčajný mikroténový sáčik ktorý v jednom rohu zastrihnete.

7. Krok

Teraz rozložte druhú vrstvu. Položte čokoládové prúžky na miesto tvarovaného krému. a zas opačne krém nastriekajte na piškótu v medzipriestore..))

8. Krok

Potom si už len vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu a koláčik ňou prelejeme ..Necháme v chladničke úplne zatuhnúť..

9. Krok

Môžete ozdobiť aj práškovým cukrom ..Podľa fotografie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.2 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2377 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.