Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sacher rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacher rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 g mäkké maslo
  • 8 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 200 g hladkej múky
  • ďalej potrebujeme:
  • 500 g horkej čokolády
  • 5 lyžíc ríbezľového alebo marhuľového džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C (horný a spodný ohrev) a plech vyložte papierom na pečenie. Čokoládu na cesto nasekáme nahrubo a roztopíme vo vodnom kúpeli . Medzitým si vo veľkej mise vyšľahajte maslo so 100 gramami práškového cukru a so štipkou soli . Potom postupne vmiešame žĺtky. Nakoniec pridajte tekutú čokoládu a dobre premiešajte. Teraz vyšľaháme bielka so zvyšným cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a vareškou jemne vmiešame do cesta.

2. Krok

Teraz dáme cesto na pripravený plech, rovnomerne ho uhladíme a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Džem vymiešame v miske do hladka a rozotrieme na koláč. Čokoládu nahrubo nasekáme, roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme krátko vychladnúť. V prípade potreby pridáme trochu oleja a potrieme ňou koláč. Sacherove rezy chlaďte asi 30 minút, ale do chladničky ich vložte až po stuhnutí polevy. Potom nakrájame na porcie a podávame

reklama:

Náš tip :

Na krémové cesto vyberte maslo a vajcia z chladničky asi 3 hodiny vopred.

Sirup urobí rezy šťavnatými. Uvaríme 1 PL marhuľového džemu, 100 ml vody, 2 PL cukru a 2 cl rumu a navlhčíme ním koláč.

Po nanesení polevy vložte koláč na 1 minútu do vyhriatej rúry, aby bola poleva hladká.

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

534 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.