- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Sacher rezy
Sacher rezy
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Cesto :
- 200 g horkej čokolády
- 200 g mäkké maslo
- 8 vajec
- 200 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 200 g hladkej múky
- ďalej potrebujeme:
- 500 g horkej čokolády
- 5 lyžíc ríbezľového alebo marhuľového džemu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C (horný a spodný ohrev) a plech vyložte papierom na pečenie. Čokoládu na cesto nasekáme nahrubo a roztopíme vo vodnom kúpeli . Medzitým si vo veľkej mise vyšľahajte maslo so 100 gramami práškového cukru a so štipkou soli . Potom postupne vmiešame žĺtky. Nakoniec pridajte tekutú čokoládu a dobre premiešajte. Teraz vyšľaháme bielka so zvyšným cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a vareškou jemne vmiešame do cesta.
2. Krok
Teraz dáme cesto na pripravený plech, rovnomerne ho uhladíme a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Džem vymiešame v miske do hladka a rozotrieme na koláč. Čokoládu nahrubo nasekáme, roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme krátko vychladnúť. V prípade potreby pridáme trochu oleja a potrieme ňou koláč. Sacherove rezy chlaďte asi 30 minút, ale do chladničky ich vložte až po stuhnutí polevy. Potom nakrájame na porcie a podávame
Náš tip :
Na krémové cesto vyberte maslo a vajcia z chladničky asi 3 hodiny vopred.
Sirup urobí rezy šťavnatými. Uvaríme 1 PL marhuľového džemu, 100 ml vody, 2 PL cukru a 2 cl rumu a navlhčíme ním koláč.
Po nanesení polevy vložte koláč na 1 minútu do vyhriatej rúry, aby bola poleva hladká.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
302 videní