Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sacherka na plechu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacherka na plechu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 120 g hladkej múky
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
  • 20 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli
  • Na potretie:
  • 300 g marhuľového džemu
  • Ganache:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do panvice pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekanú čokoládu. Za občasného miešania roztopíme pri strednej teplote. Roztopenú zmes ochlaďte.

2. Krok

Plech na pečenie (30x20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Potrieme natenko maslom. Rúru vyhrejeme na 180°C .

3. Krok

Vlašské orechy pomelieme najemno. Do misky preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu. Pridáme mleté ​​vlašské orechy a dobre premiešame.

4. Krok

V miske vyšľaháme vajcia, cukor a štipku soli. Aby sa cukor roztopil a jeho množstvo sa strojnásobilo. Jemne vmiešame vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes. Potom suché prísady. Oboje vareškou alebo metličkou, ale len toľko, aby sa ingrediencie spojili. Nie príliš dlho

5. Krok

Nalejte cesto na plech. Pečieme ho 20-25 minút. Piškóta je upečená vtedy, keď špáradlo pichnuté do stredu vyjde suché. Piškótu necháme vychladnúť.

6. Krok

Poleva: Smotanu zohrejte tesne pod bod varu. Čokoládu nasekajte alebo rozdrobte do malej misky. Zalejeme horúcou smotanou a minútku-dve počkáme. Potom metličkou dobre premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

7. Krok

Vychladnutú piškótu raz opatrne prekrojte. S nožom môžete opatrne odstrániť kôrku z hornej časti sušienky. Aby ste získali rovnomernejší povrch.

8. Krok

Spodnú polovicu piškóty položte na tácku. Rovnomerne ju natrieme s 2/3 džemu. Zakryte druhou polovicou piškóty a potom namažte zvyšným džemom.

9. Krok

Ganache rovnomerne rozotrite na koláč. Po 15 minútach pri izbovej teplote vložíme do chladničky. Aby suroviny nasiakli, ganache stuhne a koláč vychladne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1597 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.