Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sacherka na plechu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacherka na plechu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 120 g hladkej múky
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
  • 20 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli
  • Na potretie:
  • 300 g marhuľového džemu
  • Ganache:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 dcl smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do panvice pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekanú čokoládu. Za občasného miešania roztopíme pri strednej teplote. Roztopenú zmes ochlaďte.

2. Krok

Plech na pečenie (30x20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Potrieme natenko maslom. Rúru vyhrejeme na 180°C .

3. Krok

Vlašské orechy pomelieme najemno. Do misky preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu. Pridáme mleté ​​vlašské orechy a dobre premiešame.

4. Krok

V miske vyšľaháme vajcia, cukor a štipku soli. Aby sa cukor roztopil a jeho množstvo sa strojnásobilo. Jemne vmiešame vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes. Potom suché prísady. Oboje vareškou alebo metličkou, ale len toľko, aby sa ingrediencie spojili. Nie príliš dlho

5. Krok

Nalejte cesto na plech. Pečieme ho 20-25 minút. Piškóta je upečená vtedy, keď špáradlo pichnuté do stredu vyjde suché. Piškótu necháme vychladnúť.

6. Krok

Poleva: Smotanu zohrejte tesne pod bod varu. Čokoládu nasekajte alebo rozdrobte do malej misky. Zalejeme horúcou smotanou a minútku-dve počkáme. Potom metličkou dobre premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

7. Krok

Vychladnutú piškótu raz opatrne prekrojte. S nožom môžete opatrne odstrániť kôrku z hornej časti sušienky. Aby ste získali rovnomernejší povrch.

8. Krok

Spodnú polovicu piškóty položte na tácku. Rovnomerne ju natrieme s 2/3 džemu. Zakryte druhou polovicou piškóty a potom namažte zvyšným džemom.

9. Krok

Ganache rovnomerne rozotrite na koláč. Po 15 minútach pri izbovej teplote vložíme do chladničky. Aby suroviny nasiakli, ganache stuhne a koláč vychladne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1728 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.