Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sacherova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacher
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

 

reklama:

Suroviny

  • 200 g nasekanej horkej čokolády
  • 200 g masla
  • 240 g práškového cukru
  • 6 bielkov
  • 150 g hladkej múky
  • Marhuľová plnka:
  • 250 g marhuľového džemu
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • Čokoládová poleva:
  • 300 g cukru
  • 175 ml vody alebo pomarančového džúsu
  • 180 - 200 g nasekanej horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 175 °C a pripravíme si tortovú formu ktorú namažeme maslom a vysypeme múkou.

2. Krok

Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a za stáleho miešania nechámne vychladnúť.Vymiešame maslo pridáme cukor 80 g a pokračujeme v miešaní ešte 2 minúty na najvyššej rýchlosti.Potom pridajte roztopenú čokoládu a miešajte kým sa všetko neprepojí.Nakoniec vmiešame múku..

3. Krok

Vaječné bielka si vyšľaháme v zbytku cukru .Približne 1/4 bielkovej zmesi si vmiešame do cesta ,premiešame a potom zas časť bielkovej zmesi..

4. Krok

Premiešame aby cesto bolo bez hrudiek a vylejeme ho do pripravenej tortovej formy.

5. Krok

Pečieme na 180 °C približne 45 minút.

6. Krok

Marhuľový džem si v malej panvičke zohrejme a prilejeme rum.Pokiaľ chcete môžete použiť aj džús..Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 - 3 minúty.,Musí nám vzniknúť homegénna zmes .Tú potom pretrieme cez sito a ešte odložíme nech vychladne.

7. Krok

Čokoládovú piškótu si prerežeme na polovicu ..samozrejme horizontálne.))potrieme spodnú časť pripraveným marhušovým džemom prikryjeme vrchnou časťu piškóty a vrch taktiež potrieme džemom.

8. Krok

Takto pripravenú Sacherku nechajte chvíľu na chladnom mieste postáť nech nám džem presiakne do piškóty.

9. Krok

Teraz si pripravíme čokoládovú polevu.:Do melého hrnčeka si dáme rozvariť za stáleho miešania cukor a vodu alebo džús ,pridajte nalámané kúsky čokolády a nechajte roztopiť.vymiešajte do hladka a potom nechajte trošku vychladnúť.

10. Krok

S polevou pokryte celú tortu a aj jej boky.

11. Krok

Nechajte poriadne na chladnom mieste zatuhnúť aspoň 1 hodinu.

12. Krok

Pred podávaním dozdobte vyšľahanou šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

14 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

44218 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.