- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Šalát „Panacella“
Šalát „Panacella“
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 červené papriky (kápie)
- 800 g rajčín
- 5 plátkov ciabatty
- pár lístkov čerstvej bazalky
- 1 červená cibuľa
- 40 g olív bez kôstok
- Zálievka:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- štipka cukru
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si opečieme papriku 10 minút aby sme ju mohli zbaviť kože..Po upečení ju dáme v miske pod fóliu a necháme ju tak chvíľu postáť..Potom ju ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky.Paradajky narežeme do kríža a zalejeme vriacou vodou..Necháme chvíľu postáť potom scedíme , a olúpeme .Paradajky nakrájame na menšie kúsky.Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polkrúžky..
2. Krok
Ocot, olej a pretlačený cesnak zmiešame v malej miske.Pridáme soľ a korenie spolu so štipkou cukru.Pridáme pokrájanú zeleninu a premiešame.Primiešame aj olivy a nasekanú bazalku.
3. Krok
Z ciabatty nakrájame menšie kúsky a na suchej panvici alebo v rúre ich opečieme..Podávame s hotovým šalátom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
744 videní