Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šalát so surovým zelerom, strúhanou mrkvou a jogurtovým dresingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zelerovy salat.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 10min

reklama:

Suroviny

  • 350 g koreňového zeleru
  • 4 - 5 stoniek zeleru
  • 1 stredná mrkva
  • šťava z citróna
  • trochu soli
  • Diétna majonéza :
  • 2 varené vajcia
  • 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • Okrem toho môžete pridať :
  • pár plátkov šunky
  • šalátové listy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky som dala cca 300 ml studenej vody a šťavu vytlačenú z jedného citróna vrátane kôry. Citrónová šťava (kyselina) zabraňuje oxidácii strúhaného zeleru a citrónová kôra mu dodáva príjemnú chuť. Kúsky zelerového koreňa som potom nastrúhala na jemnom strúhadle... Nastrúhaný zeler som ponorila aspoň na 5 minút do studenej vody s citrónom. Tento krok tiež pomáha odstrániť časť intenzívnej chuti surového zeleru.

2. Krok

Potom som nastrúhala mrkvu a nakrájala zelené stonky zeleru. Urobila som polovičnú porciu diétnej majonézy (bez oleja) podľa receptu napísaného tu . Vajíčka som uvarila v studenej vode a sledovala, ako sa začali variť. Odvtedy som nameral 5 minút. Potom som ich scedila z horúcej vody a nechala pod tečúcou studenou vodou asi 3 minúty, aby rýchlo vychladli. Kastról som naplnila studenou vodou a vajíčka som v ňom nechala asi 10 minút vychladnúť. Tento trik nám ich pomáha ľahko ošúpať. Vajcia som ošúpala a prekrojila na polovice. Tu môžete jasne vidieť konzistenciu žĺtka: je stále krémový, nie úplne uvarený. Pracoval som priamo s vysokým pohárom tyčového mixéra. Kapacita 700 ml. Najprv som vložila uvarené polovičky vajec (s bielkom). Potom som pridal 2 lyžičky horčice. Dal som polovicu gréckeho jogurtu a rozmixovala som to tyčovým mixérom. spracovával asi 2-3 minúty mixérom alebo kým som nezískal hladké a krémové zloženie. Má intenzívnu žltú farbu, ale po vložení zvyšku jogurtu sa opäť otvorí. Pridala som len soľ a zvyšok gréckeho jogurtu. Všetko som mixoval ešte 1 minútu a... je to! Ide o smotanovú omáčku alebo dresing, ktorý neobsahuje olej a má 15-krát menej kalórií ako klasická majonéza!

3. Krok

Nastrúhaný zeler som scedila na sitku a potom som ho dobre vytlačila v rukách, preložila do väčšej misy. Pridala som nastrúhanú mrkvu a nakrájané stonky zeleru.. Pridala som diétnu majonézu a štipku soli.

4. Krok

Všetko som premiešala lyžicou a hotovo!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

353 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.