Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šalát so surovým zelerom, strúhanou mrkvou a jogurtovým dresingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zelerovy salat.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 10min

reklama:

Suroviny

  • 350 g koreňového zeleru
  • 4 - 5 stoniek zeleru
  • 1 stredná mrkva
  • šťava z citróna
  • trochu soli
  • Diétna majonéza :
  • 2 varené vajcia
  • 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • soľ a mleté čierne korenie
  • Okrem toho môžete pridať :
  • pár plátkov šunky
  • šalátové listy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky som dala cca 300 ml studenej vody a šťavu vytlačenú z jedného citróna vrátane kôry. Citrónová šťava (kyselina) zabraňuje oxidácii strúhaného zeleru a citrónová kôra mu dodáva príjemnú chuť. Kúsky zelerového koreňa som potom nastrúhala na jemnom strúhadle... Nastrúhaný zeler som ponorila aspoň na 5 minút do studenej vody s citrónom. Tento krok tiež pomáha odstrániť časť intenzívnej chuti surového zeleru.

2. Krok

Potom som nastrúhala mrkvu a nakrájala zelené stonky zeleru. Urobila som polovičnú porciu diétnej majonézy (bez oleja) podľa receptu napísaného tu . Vajíčka som uvarila v studenej vode a sledovala, ako sa začali variť. Odvtedy som nameral 5 minút. Potom som ich scedila z horúcej vody a nechala pod tečúcou studenou vodou asi 3 minúty, aby rýchlo vychladli. Kastról som naplnila studenou vodou a vajíčka som v ňom nechala asi 10 minút vychladnúť. Tento trik nám ich pomáha ľahko ošúpať. Vajcia som ošúpala a prekrojila na polovice. Tu môžete jasne vidieť konzistenciu žĺtka: je stále krémový, nie úplne uvarený. Pracoval som priamo s vysokým pohárom tyčového mixéra. Kapacita 700 ml. Najprv som vložila uvarené polovičky vajec (s bielkom). Potom som pridal 2 lyžičky horčice. Dal som polovicu gréckeho jogurtu a rozmixovala som to tyčovým mixérom. spracovával asi 2-3 minúty mixérom alebo kým som nezískal hladké a krémové zloženie. Má intenzívnu žltú farbu, ale po vložení zvyšku jogurtu sa opäť otvorí. Pridala som len soľ a zvyšok gréckeho jogurtu. Všetko som mixoval ešte 1 minútu a... je to! Ide o smotanovú omáčku alebo dresing, ktorý neobsahuje olej a má 15-krát menej kalórií ako klasická majonéza!

3. Krok

Nastrúhaný zeler som scedila na sitku a potom som ho dobre vytlačila v rukách, preložila do väčšej misy. Pridala som nastrúhanú mrkvu a nakrájané stonky zeleru.. Pridala som diétnu majonézu a štipku soli.

4. Krok

Všetko som premiešala lyžicou a hotovo!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

630 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.