- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- plnka
- Šampiňónová plnka
Šampiňónová plnka
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Plnka je skvelou voľbou ako príloha k pečenému kurčaťu, ale rovnako ju môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Táto kombinácia chutí, ktorá spája šampiňóny a údené mäso, je obohatená o tradičné pečivo namočené v mlieku, voňavé korenie a čerstvú petržlenovú vňať. Po zapečení je pripravená na servírovanie.
Suroviny
- 6 rožkov (môžete použiť aj žemle)
- 250 g údeného mäsa
- 400 g čerstvých šampiňónov
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 200 ml mlieka
- 40 g masla
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- muškátový orech na ochutenie
- drvený kmín
- 2 strúčiky cesnaku
- tuk a strúhanka na vymazanie formy
Postup prípravy
1. Krok
Rožky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do veľkej misy. Následne ich zalejeme mliekom, aby sa dobre navlhčili.
2. Krok
Na panvici roztopíme maslo a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Opekáme, kým nie je zlatistá. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a údené mäso, pridáme aj drvený cesnak. Osolíme, okoreníme a krátko podusíme, aby sa chute spojili.
3. Krok
K rožkovej zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, hubovú zmes a žĺtky. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi na záver, aby plnka zostala nadýchaná.
4. Krok
V prípade potreby dochutíme a zmes preložíme do formy, ktorú sme predtým vymazali tukom a posypali strúhankou.
5. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C, až kým povrch nezíska zlatistú farbu.
Tento pokrm je ideálny na rodinné stretnutia a oslavy, a určite si získa obľubu každého, kto ho ochutná.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
43 videní