Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šampiňónová plnka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
Šampiňónová plnka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šampiňónová plnka Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Plnka je skvelou voľbou ako príloha k pečenému kurčaťu, ale rovnako ju môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Táto kombinácia chutí, ktorá spája šampiňóny a údené mäso, je obohatená o tradičné pečivo namočené v mlieku, voňavé korenie a čerstvú petržlenovú vňať. Po zapečení je pripravená na servírovanie.

reklama:

Suroviny

  • 6 rožkov (môžete použiť aj žemle)
  • 250 g údeného mäsa
  • 400 g čerstvých šampiňónov
  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 200 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • muškátový orech na ochutenie
  • drvený kmín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tuk a strúhanka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rožky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do veľkej misy. Následne ich zalejeme mliekom, aby sa dobre navlhčili.

2. Krok

Na panvici roztopíme maslo a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Opekáme, kým nie je zlatistá. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a údené mäso, pridáme aj drvený cesnak. Osolíme, okoreníme a krátko podusíme, aby sa chute spojili.

3. Krok

K rožkovej zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, hubovú zmes a žĺtky. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi na záver, aby plnka zostala nadýchaná.

4. Krok

V prípade potreby dochutíme a zmes preložíme do formy, ktorú sme predtým vymazali tukom a posypali strúhankou.

5. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C, až kým povrch nezíska zlatistú farbu.

reklama:

Tento pokrm je ideálny na rodinné stretnutia a oslavy, a určite si získa obľubu každého, kto ho ochutná.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

464 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.