Šamróny
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 1 lístkové cesto
- 1 vaječný žĺtok na potieranie
- 3 lyžice mlieka na potieranie
- práškový cukor na posypanie
- Plnka:
- 210 g kryštálového cukru
- 3 vaječné bielky
Postup prípravy
1. Krok
Lístkové cesto si rozložíme na pomúčenú pracovnú dosku..Trochu ho rozvaľkáme a nakrájame na 3 cm široké pásy.
2. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie..Vyšľaháme si žĺtok s mliekom, a každý pás cesta ním potrieme..
3. Krok
Na trubičky ktoré sú na šamróny začneme navýjať cesto.Začíname z užšej strany trubičky smerom k širšej..cesto navýjame špirálovito , tak aby sa cesto na krajoch prekrývalo..Natretá časť je navrchu..Konce pritlačíme..Valčeky ukladáme na plech..Vrch ešte raz môžete potrieť vajíčkom..
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 15 minút..ešte teplé valčeky oddelíme od formy a to tak že ich jemne skrutneme a zosunieme ich ..Takto necháme vychladnúť..
5. Krok
Pripravíme si plnku z bielkov..Bielká šľaháme nad parou , približne pri 40°C spolu s kryštálovým cukrom..Šľaháme kým sa cukor nerozpustí.Šľaháme do tuhej peny ...Penu z bielkov dáme potom do cukrárskeho vrecka a plníme šamróny z oboch strán..
6. Krok
Keď plnka mierne zatuhne posypeme šamróny práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4937 videní