Šamróny
- Kusov: 60
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 200 g bielkov
- štipka soli
- 390 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 500 g lístkového cesta
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame sneh z bielkov, cukru a vanilínového cukru.
2. Krok
V inom hrnci zohrejeme vodu, keď zovrie, stíšime na najmenší plameň a na hrniec dáme misku s bielkami. Za stáleho miešania povaríme niekoľko minút, kým sa cukor nerozpustí. Miska s bielkami by sa nemala dotýkať vriacej vody . Ak máte kuchynský teplomer, bielok naparujte, kým nedosiahne teplotu 65 ° C.
3. Krok
Potom všetko spolu premiestnite do robota s metličkou a miešajte na strednej až vysokej rýchlosti, až kým nezískate lesklú a pevnú penu (pod prstami by ste nemali cítiť žiadne kryštáliky cukru, ale ak ich nejaké zostanú, nie je problém). Ak nemáte robot, môžete to isté urobiť aj s ručným šľahačom, potrebujete len trochu viac času.
4. Krok
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (asi 0,5 cm) a pozdĺžne nakrájate na pásy široké 2 cm. Formy na šamróny môžete ľahko namazať maslom. Omotajte okolo nich pásiky a dbajte na to, aby sa prekrývali, inak sa budú počas pečenia oddeľovať a nebudete ich môcť naplniť krémom. Pečieme 12-13 min. pri 200 C. Nechajte vychladnúť.
5. Krok
Sneh vložte do cukrárskeho vrecka a naplňte vychladnuté trubičky z lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom a ihneď podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2011 videní