Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šamróny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Img_manja1227.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.bite-my-cake.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 200 g bielkov
  • štipka soli
  • 390 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 500 g lístkového cesta
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame sneh z bielkov, cukru a vanilínového cukru.

2. Krok

V inom hrnci zohrejeme vodu, keď zovrie, stíšime na najmenší plameň a na hrniec dáme misku s bielkami. Za stáleho miešania povaríme niekoľko minút, kým sa cukor nerozpustí. Miska s bielkami by sa nemala dotýkať vriacej vody . Ak máte kuchynský teplomer, bielok naparujte, kým nedosiahne teplotu 65 ° C.

3. Krok

Potom všetko spolu premiestnite do robota s metličkou a miešajte na strednej až vysokej rýchlosti, až kým nezískate lesklú a pevnú penu (pod prstami by ste nemali cítiť žiadne kryštáliky cukru, ale ak ich nejaké zostanú, nie je problém). Ak nemáte robot, môžete to isté urobiť aj s ručným šľahačom, potrebujete len trochu viac času.

4. Krok

Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (asi 0,5 cm) a pozdĺžne nakrájate na pásy široké 2 cm. Formy na šamróny môžete ľahko namazať maslom. Omotajte okolo nich pásiky a dbajte na to, aby sa prekrývali, inak sa budú počas pečenia oddeľovať a nebudete ich môcť naplniť krémom. Pečieme 12-13 min. pri 200 C. Nechajte vychladnúť.

5. Krok

Sneh vložte do cukrárskeho vrecka a naplňte vychladnuté trubičky z lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom a ihneď podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2011 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.