Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šamróny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Samrony.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 g lístkového cesta
  • 4 bielka
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 50 ml vody
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak nemáte špeciálne rúrky na pečenie šamrónov, môžete si ich pripraviť sami. Na to potrebujeme pevnejší papier A4 a alobal. Papier zvinieme do kornútika a široký lievik prehneme dovnútra.. Výsledný kužeľ obaľte alobalom a zvyšné okraje tiež zahnite dovnútra kužeľa. Týmto spôsobom vyrobíme 9 foriem.

2. Krok

Cesto na pomúčenom povrchu rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 4 - 5 mm. Cesto nakrájame na dlhé pásy široké 1,5-2 cm.

3. Krok

Počnúc špičkou kornútka obaľte pásy cesta okolo formy, pričom sa predchádzajúce vrstvy mierne prekrývajte. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.

4. Krok

Hotové kornútiky mierne ochlaďte a potom ich uvoľnite z formy.

5. Krok

Zatiaľ čo sa šamróny pečú, môžete si pripraviť bielkovinový krém. Vložte bielky do hlbokej misy. Mala by byť dokonale suchý a čistá . V opačnom prípade sa vám bielká dobre nevyšľahajú . Dajte cukor do malého hrnca. Prilejeme k nemu vodu a zhrejte.. Sirup privedieme k varu a povaríme na strednom ohni asi 4 - 5 minút. Teplota hotového sirupu by mala byť 120°C . ak nemáte teplomer vyskúšajte toto.. Vezmite za čajovú lyžičku sirupu a nakvapkajte ho do studenej vody. Ak môžete z hmoty vytvarovať mäkkú guľku, potom je sirup pripravený. Sirup odstavíme z ohňa.

6. Krok

Zatiaľ čo sa sirup pripravuje, súčasne vyšľahajte šľahačom bielka. Hneď ako sa hmota na trojnásobok pridajte po častiach vanilkový cukor a citrónovú šťavu, bez toho, aby ste prestali šľahať.

7. Krok

Potom nalejte sirup tenkým prúdom, bez toho, aby ste prestali šľahať ďalších 6-7 minút. Krém by sa mal ukázať ako vzdušný so stabilnými vrcholmi.

8. Krok

Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním hotové trubičky. posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme ovocím .

reklama:

1 5.jpg
menunedeli.ru
2 5.jpg3 4.jpg4 5.jpg5 5.jpg6 4.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3697 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.