Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šamróny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Samrony.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 g lístkového cesta
  • 4 bielka
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 50 ml vody
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak nemáte špeciálne rúrky na pečenie šamrónov, môžete si ich pripraviť sami. Na to potrebujeme pevnejší papier A4 a alobal. Papier zvinieme do kornútika a široký lievik prehneme dovnútra.. Výsledný kužeľ obaľte alobalom a zvyšné okraje tiež zahnite dovnútra kužeľa. Týmto spôsobom vyrobíme 9 foriem.

2. Krok

Cesto na pomúčenom povrchu rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 4 - 5 mm. Cesto nakrájame na dlhé pásy široké 1,5-2 cm.

3. Krok

Počnúc špičkou kornútka obaľte pásy cesta okolo formy, pričom sa predchádzajúce vrstvy mierne prekrývajte. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.

4. Krok

Hotové kornútiky mierne ochlaďte a potom ich uvoľnite z formy.

5. Krok

Zatiaľ čo sa šamróny pečú, môžete si pripraviť bielkovinový krém. Vložte bielky do hlbokej misy. Mala by byť dokonale suchý a čistá . V opačnom prípade sa vám bielká dobre nevyšľahajú . Dajte cukor do malého hrnca. Prilejeme k nemu vodu a zhrejte.. Sirup privedieme k varu a povaríme na strednom ohni asi 4 - 5 minút. Teplota hotového sirupu by mala byť 120°C . ak nemáte teplomer vyskúšajte toto.. Vezmite za čajovú lyžičku sirupu a nakvapkajte ho do studenej vody. Ak môžete z hmoty vytvarovať mäkkú guľku, potom je sirup pripravený. Sirup odstavíme z ohňa.

6. Krok

Zatiaľ čo sa sirup pripravuje, súčasne vyšľahajte šľahačom bielka. Hneď ako sa hmota na trojnásobok pridajte po častiach vanilkový cukor a citrónovú šťavu, bez toho, aby ste prestali šľahať.

7. Krok

Potom nalejte sirup tenkým prúdom, bez toho, aby ste prestali šľahať ďalších 6-7 minút. Krém by sa mal ukázať ako vzdušný so stabilnými vrcholmi.

8. Krok

Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním hotové trubičky. posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme ovocím .

reklama:

1 5.jpg
menunedeli.ru
2 5.jpg3 4.jpg4 5.jpg5 5.jpg6 4.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3767 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.