Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šamróny plnené čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Samrony plnene cokoladovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gospodarski.hr
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • olej
  • žĺtok
  • trochu mlieka
  • práškový cukor
  • Krém:
  • 1 prášková želatína (10 g)
  • 50 ml vody
  • 500 ml mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 1 lyžica gustinu alebo zlatého klasu
  • 3 žĺtka
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenom povrchu a nakrájame na 24 prúžkov...Kovové valčeky na šamróny potrieme olejom a naviniem cesto tak aby sa cez okraje prekrývalo.

2. Krok

Šamróny ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie ..Pred pečením ich potierame žĺtkom vyšľahaným v troche vody..

3. Krok

Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. ešte teplé šamróny vyberieme z valčekov.

4. Krok

Krém pripravíme tak , že si najskôr v troche vody necháme napučať želatínu..Zatiaľ si dáme variť asi 400 ml mlieka, zostávajúce mlieko zmiešame s pudingovým práškom a so zlatým klasom a zavaríme zmes do vriaceho mlieka.Povaríme kým sa puding neuvarí..Kým je puding horúci primiešmae k nemu nalámanú čokoládu a želatínu..Dobre premiešame a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Vyšľaháme šľahačku a primiešame ju k vychladnutému krému..Odložíme do chladničky kým krém zatuhne, potom ho preložíme do cukrárskeho vrecka a plníme ním vychladnuté trubičky..Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžete jemne preliať aj rozpustenou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1049 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.