Saratele
- Kusov: 80
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 13min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 150 g masla
- 100 g bravčovej masti (môžete použiť aj kačaciu)
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky soli
- 12 g čerstvého droždia
- 4 lyžice teplého mlieka
- 1 lyžička cukru
- 150 g kyslej smotany
- Na posypanie :
- semienka podľa chuti
- tvrdý syr
Postup prípravy
1. Krok
Kvasnice zalejeme vlažným mliekom, pridáme cukor a necháme ich naskočiť..
2. Krok
Do misky si dáme múku, pridáme žĺtok, maslo, masť , soľ a naskočené kvasnice...Prstami rozmrvíme a pridáme kyslú smotanu.Premiesime na hladké cesto ktoré necháme 15 minút podkysnúť..
3. Krok
Cesto rozdelíme na 4 časti.Na pracovnej ploche ktorú si pomúčime rozvaľkáme cesto na 5 mm..Nakrájame na tyčinky ..
4. Krok
Plech si posypeme soľou..Poukladáme tyčinky a každú potrieme vyšľahaným bielkom s trochou soli a trochou vody..Posypeme semienkami podľa chuti a syrom..Toto urobíme s každým kusom cesta..
5. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 12 - 13 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
551 videní