Saratele
          - Kusov: 80
 - Porcií: 10
 - Čas Prípravy: 50min
 - Varenie: 13min
 - Hotové Za: 1:10 hod
 
Suroviny
- 500 g hladkej múky
 - 150 g masla
 - 100 g bravčovej masti (môžete použiť aj kačaciu)
 - 1 vajce
 - 1/2 lyžičky soli
 - 12 g čerstvého droždia
 - 4 lyžice teplého mlieka
 - 1 lyžička cukru
 - 150 g kyslej smotany
 - Na posypanie :
 - semienka podľa chuti
 - tvrdý syr
 
Postup prípravy
1. Krok
Kvasnice zalejeme vlažným mliekom, pridáme cukor a necháme ich naskočiť..
2. Krok
Do misky si dáme múku, pridáme žĺtok, maslo, masť , soľ a naskočené kvasnice...Prstami rozmrvíme a pridáme kyslú smotanu.Premiesime na hladké cesto ktoré necháme 15 minút podkysnúť..
3. Krok
Cesto rozdelíme na 4 časti.Na pracovnej ploche ktorú si pomúčime rozvaľkáme cesto na 5 mm..Nakrájame na tyčinky ..
4. Krok
Plech si posypeme soľou..Poukladáme tyčinky a každú potrieme vyšľahaným bielkom s trochou soli a trochou vody..Posypeme semienkami podľa chuti a syrom..Toto urobíme s každým kusom cesta..
5. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 12 - 13 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
603 videní