Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Schwarzwaldská bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Schwarzwaldska babovka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 pohár višní (sterilizované alebo čerstvé)
  • 30 ml višňového likéru
  • 100 g čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli
  • 200 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva:
  • práškový cukor
  • 1 lyžička kakaa
  • 30 ml višňového likéru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Višne podľa potreby odkôstkujeme..Ak používate kompótové nechajte ich odkvapkať...Takisto môžete použiť aj mrazené...Premiešame ich s višňovým likérom a necháme postáť..

2. Krok

Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme vajcia, jedno po druhom, za stáleho šľahania.V inej miske si zmiešame múku, s práškom do pečiva.Prisypeme k vyšľahaným vajciam s maslom a potom vmiešame mlieko.Výsledné cesto rozdelíme na polovicu.

3. Krok

jednu časť cesta zmiešajte s višňami aj s likérom, a druhú s kakaom a s vanilkovým cukrom a s roztopenou vychladnutou čokoládou.

4. Krok

Bábovkovú formu si vymastíme a poprášime múkou.Na dno fromy nalejeme najskôr tmavé čokoládové cesto, a potom bledé višňové cesto.Na niekoľkých miestach cesto rozvírime vidličkou.pečieme asi 60 minút pri 180 °C.. Skontrólujeme špajdlou.

5. Krok

Vychladnutú bábovku môžete preliať polevou ktorú si pripravíte vymiešaním práškového cukru s višňovým likérom.Môžete pridať aj trochu kakaa..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1517 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.