- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 800 g bravčového pliecka
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- bravčová masť
- drvená rasca
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 2 pl hladkej múky
- mleté čierne korenie
- soľ
- cukor
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Na masti si osmažíme nadrobno nakrájanú cubuľu pridáme na kocky nakrájané mäso , soľ korenie , červenú papriku, pretlak a mäso necháme zatiahnuť.
2. Krok
Medzitým si kyslú kapustu podľa potreby prepláchneme(nemusíme) a trochu nasekáme na menšie ..
3. Krok
Ja kapustu pridávam hneď k mäsu a dusím pekne spolu.(podlejem trochou vody, prikryjem a 50 minút nechám variť.
4. Krok
Mäsko aj kapustu potom skontrólujeme či je mäkké .pripravíme si zatrpku s mlieka a s hladkej múky.Zalejeme segedín a necháme prevrieť..Nakoniec zjemníme šľahačkovou smotanou.
5. Krok
Podávame s knedľou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
57 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
83104 videní