- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1,5 kg bravčového pliecka
- 1,5 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 3 lyžice bravčovej masti
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, rascu , soľ , mleté čierne korenie.. Počkáme kým sa mäso zatiahne potom pridáme pretlak a mletú čerenú papriku.. Podusíme asi 15 minút potom pridáme kvasenú kapustu.. Podľa kyslosti ju premyjeme ale kyslú vodu si odložíme..
2. Krok
Dusíme kým nieje mäso mäkké. Podľa potreby dolievame vodou... Potom si urobíme z mlieka a hladkej múky urobíme zátrepku a guláš ňou zatrepeme.. Rozriedime zas šľahačkovou smotanou a podľa chuti dosolíme , docukríme a dokoreníme..Ak sa vám zdá byť málo kyslý použijeme kapustovú vodu..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1488 videní