- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Sekaná plnená brokolicou
Sekaná plnená brokolicou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g brokolice
- soľ podľa chuti
- 2 staršie rožky
- 140 ml mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 1 cibuľa
- 1 kg mletého mäsa (miešané)
- 2 vajcia
- oregáno
- 2 - 3 lyžice hladkej múky
- 1 - 2 lyžice horčice
- olej
Postup prípravy
1. Krok
brokolicu si rozdelíme na ružičky a opláchneme ju..Potom si dáme rozvariť vodu a brokolicu do vriacej vody vložíme na 2 minúty.Potom ju vyberieme a zachladíme studenou vodou.
2. Krok
Rožky natrháme na menšie kúsky , zalejeme ich mliekom a necháme nech rožky mlieko absorbujú.
3. Krok
Cesnak ošúpeme a pretlačíme, pripravíme si aj cibuľu, ošúpeme ju a nakrájame na kocky. Do misky si dáme mäso, pridáme cesnak, cibuľu, soľ a koreniny, primiešame aj vajcia a múku.Pridáme aj namočené rožky, a zmes premiešame.
4. Krok
Na potravinársku fóliu si dáme mletú zmes a roztiahneme ju do obdĺžnika, ako keď ideme robiť roládu..Do stredu poukladáme ružičky brokolice a potom mäso zvinieme akoby do rolády .Vlhkými rukami sformujeme do valčeka.Ten potom dáme do vymasteného pekáča.
5. Krok
Do pekáča nalejeme aj trochu vody, asi 1 dcl a vložíme ho do vyhriatej rúry na 220°C kde mäso zapečieme asi 8 minút..potom teplotu stiahneme na 180°C a mäso pečieme asi 1 hodinu..Počas pečenia podlievame vodou alebo vývarom v ktorej rozmiešame 1 - 2 lyžice horčice.
6. Krok
Po upečení môžete ihneď podávať, alebo ho nechajte mierne vychladnúť..Výborne sa hodí so zemiakovou kašou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1053 videní