Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sekaná s hubami

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Sekaná s hubami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sekaná s hubami Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 0min

Máte problém rozhodnúť sa medzi sekanou, mäsom na hubách a hubovou omáčkou s knedlíkom? Tento recept kombinuje prvky všetkých týchto pokrmov a určite poteší všetkých milovníkov húb.

reklama:

Suroviny

  • 3 hrsti sušených húb
  • 1 hrnček vriacej vody
  • 1 kus cibule
  • 4 lyžice oleja
  • 2 strúčiky utretého cesnaku
  • 700 g mletého mäsa (mix)
  • 1 vajce
  • 2 hrsti strúhanky
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
  • 220 ml smotany na šľahanie
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušené huby vložte do misky a zalejte ich vriacou vodou, nechajte ich odležať. Predhrejte rúru na 200 °C.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte na hrubšie kusy a na troške oleja alebo sadla ju osmažte do zlata. Potom vypnite sporák a pridajte utretý cesnak, ktorý sa v teplom tuku krásne rozvonia

3. Krok

Všetky ingrediencie, vrátane mletého mäsa, vajíčka, strúhanky, soli, korenia a mletého kmínu, vložte do veľkej misy. Pridajte osmaženú cibuľu s cesnakom a dobre premiešajte.

4. Krok

Rozdeľte mäsovú zmes na dve časti a z každej vytvarujte hladkú šišku. Je dôležité, aby ste z cesta dostali všetky vzduchové bubliny – najlepšie to dosiahnete tak, že šišku položíte na jednu ruku a druhou ju „vyplácate“.

5. Krok

Do pekáča nalejte huby aj s vodou, osoľte podľa chuti a na ne položte pripravené šišky sekané. Ak je to potrebné, pridajte trochu vody, aby bola vrstva vysoká približne 1 cm.

6. Krok

Vložte do rúry a pečte 80–90 minút do zlatista. Počas pečenia mäso párkrát prelejte výpekom a ak je potrebné, dolievajte vodu.

7. Krok

Keď je mäso hotové, vyberte sekanú z pekáča. Ten umiestnite na sporák, podlejte smotanou a krátko priveďte do varu, aby omáčka zhustla. Dochutíme soľou a korením. Podávajte so zemiakmi alebo ňokmi.

reklama:

Tento recept spája chutné ingrediencie a jednoduchý postup, čo z neho robí ideálny pokrm pre každého, kto má rád huby. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.