Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sekaná z hydinového mäsa so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sekaná z hydinového mäsa so zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sekaná z hydinového mäsa so zeleninou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Sekaná pripravená z mletého morčacieho mäsa je chutná a plná zeleniny, ktorá jej dodáva sviežu a vyváženú chuť. Skvele sa hodí ako hlavný chod pre nedeľný obed a je vynikajúca aj studená, napríklad na chlebe. Môžete ju podávať s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovou kašou.

reklama:

Suroviny

  • 400 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • 250 g zmesi zeleniny (napr. mrkva, hrášok, kukurica)
  • Soľ a mleté korenie podľa chuti
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 1 štipka sušených provensálskych byliniek
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica horčice
  • trocha oleja na pečenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Morčacie mäso dôkladne opláchnite, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Potom mäso pomelieme pomocou mlynčeka na mäso alebo rozmixujeme v sekáčiku.

2. Krok

Do takto pripraveného mäsa urobte jamku, pridajte vajcia a všetko dobre premiešajte.

3. Krok

Na panvici rozpustite polovicu masla a pridajte zeleninovú zmes. Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, soľ a provensálske bylinky. Bylinky je dobré jemne rozdrviť medzi prstami, aby sa ich vôňa lepšie uvoľnila. Zeleninu opražte, premiešajte a nechajte ju vychladnúť.

4. Krok

Vychladnutú zeleninu pridajte k mletému mäsu, prisypte strúhanku a pridajte horčicu. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.

5. Krok

Rukami navlhčenými vodou z vytvorenej zmesi vytvarujte šišku a preneste ju do pekáča alebo formy na pečenie.

6. Krok

Pokvapkajte pripravenú sekanú olejom a zľahka podlejte vodou.

7. Krok

Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C približne 30–35 minút dozlatista. V polovici pečenia pridajte zvyšok masla, aby sa sekaná krásne prepečie a dostane šťavnatosť.

reklama:

Táto hydinová sekaná je nielen chutná, ale aj skvele vyzerá na tanieri, ideálny pre rodinné obedy alebo večere.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.