- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sekaná z hydinového mäsa so zeleninou
Sekaná z hydinového mäsa so zeleninou
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 0min
Sekaná pripravená z mletého morčacieho mäsa je chutná a plná zeleniny, ktorá jej dodáva sviežu a vyváženú chuť. Skvele sa hodí ako hlavný chod pre nedeľný obed a je vynikajúca aj studená, napríklad na chlebe. Môžete ju podávať s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovou kašou.
Suroviny
- 400 g mletého morčacieho mäsa
- 1 vajce
- 100 g masla
- 250 g zmesi zeleniny (napr. mrkva, hrášok, kukurica)
- Soľ a mleté korenie podľa chuti
- 1–2 strúčiky cesnaku
- 1 štipka sušených provensálskych byliniek
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžica horčice
- trocha oleja na pečenie
Postup prípravy
1. Krok
Morčacie mäso dôkladne opláchnite, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Potom mäso pomelieme pomocou mlynčeka na mäso alebo rozmixujeme v sekáčiku.
2. Krok
Do takto pripraveného mäsa urobte jamku, pridajte vajcia a všetko dobre premiešajte.
3. Krok
Na panvici rozpustite polovicu masla a pridajte zeleninovú zmes. Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, soľ a provensálske bylinky. Bylinky je dobré jemne rozdrviť medzi prstami, aby sa ich vôňa lepšie uvoľnila. Zeleninu opražte, premiešajte a nechajte ju vychladnúť.
4. Krok
Vychladnutú zeleninu pridajte k mletému mäsu, prisypte strúhanku a pridajte horčicu. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
5. Krok
Rukami navlhčenými vodou z vytvorenej zmesi vytvarujte šišku a preneste ju do pekáča alebo formy na pečenie.
6. Krok
Pokvapkajte pripravenú sekanú olejom a zľahka podlejte vodou.
7. Krok
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C približne 30–35 minút dozlatista. V polovici pečenia pridajte zvyšok masla, aby sa sekaná krásne prepečie a dostane šťavnatosť.
Táto hydinová sekaná je nielen chutná, ale aj skvele vyzerá na tanieri, ideálny pre rodinné obedy alebo večere.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní