- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Sekané kuracie rezne s kalerábom a cesnakovým dipom
Sekané kuracie rezne s kalerábom a cesnakovým dipom
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Recept originálny na skvelú večeru či obed..
Opekané kúsky kalerábu výborne doplnia karbonátky z kuracieho mäsa,
cesnakový dip to všetko originálne doplní.
Suroviny
- 300g kuracieho mäsa
- 2 lyžice krupice
- 1 vajce
- trochu mletej červenej papriky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 kaleráb
- 100 g kyslej smotany
- trochu kôpru
- zelená cibuľka
- soľ a korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kurací plátok najskôr osolíme, okoreníme a posypeme aj červenenou paprikou.
2. Krok
Nebudete potrebovať ani mlynček na mäso len mäsko nakrájajte ostrým nožíkom na jemnučké malé kúsky pridajte vajce a krupicu pretlačené 2 strúčiky cesnaku ..Osolíme a okoreníme, potom premiešame a necháme 3 minútky postáť..Vyformujeme fašírky, a dáme ešte na 15 minút do chladničky odležať nech sa krupica napučí..
3. Krok
Rozpálime olej fašírky z každej strany opražíme asi 4 minútky z každej strany.
4. Krok
Kaleráb ošupeme a nakrájame na tenké plátky ..Osolíme..Na tom istom rozpálenom oleji vypražíme aj kúsky kalerábu a rozložíme na naše fašírky..
5. Krok
Pripravíme si cesnakovo kôprovú omáčku..Najskôr v mažiariku pretlačíme cesnak pridáme kôpor a soľ a nakoniec kyslú smotanu..Podľa chuti dosolíme..Ak máte radi nasekajte aj na drobnúčko zelenú cibuľku.
6. Krok
Pred podávaním omáčkou dozdobíme rezníky s kalerábom..Podávame s opekanými zemiačikmi alebo so zemiakovou kašou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8890 videní