- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Sézamové rožky
Sézamové rožky
- Kusov: 16
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 1:20 hod
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:35 hod
Suroviny
- 550 g hladkej múky
- 250 ml teplého mlieka
- 2 vajcia
- 50 g masla
- 50 g oleja
- 50 g kyslej smotany
- 1 lyžica cukru
- 0,5 lyžice soli
- 1 balík sušeného droždia
- sézamové semienka
Postup prípravy
1. Krok
Do teplého mlieka si dáme naskočiť droždie..pridáme k nemu cukor, a soľ..
2. Krok
Do misky si dáme múku, pridáme k nej vajcia , kyslú smotanu maslo, olej a pridáme kvások..vymiesime hladké pružné cesto.
3. Krok
Cesto potom prekryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť..30 - 40 minút.
4. Krok
Cesto potom rozdelíme na dva kusy a vymiesime dva bochníky.pracovnú plochu si pomúčime a každý bochník rozvaľkáme na 50 - 55 cm..Cesto posypeme sézamom a prebehneme ešte valčekom aby sa semienka zaborili do cesta.
5. Krok
Teraz kruh rozrežeme na 8 segmentov a na každom segmente v jeho širokej časti urobíme zárez v strede. Každý rez, keď sa rožky formujú je ťahaný od seba.
6. Krok
Každú stranu rezu stočíme do samostatného kotúčika a potom spolu stočíme do konca do najužšej časti.
7. Krok
Hotové rožky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..potierame ich vyšľahaným vajíčkom, posypeme ešte sézamom a jemne posypeme ešte soľou.
8. Krok
Rožky vložíme do mierne teplej rúry a necháme ich v nej ešte kysnúť..cca 20 - 30 minút.
9. Krok
potom ich z rúry vyberieme , rúru rozpálime na 200°C a rožky nazad vložíme a pečieme ich 10 -15 minút..Hotové z rúry vyberieme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1920 videní