- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Sicílske cannoli
 
Sicílske cannoli
          - Kusov: 20
 - Porcií: 5
 - Čas Prípravy: 60min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 1:10 hod
 


Suroviny
- Cesto:
 - 1,5 šálky hladkej múky (225 g)
 - 1,5 lyžice práškového cukru
 - 1 lyžička mletej škorice (môžete dať kakao, alebo kávu)
 - štipka soli
 - 1 vajce
 - 50 g masla
 - 65 ml bieleho vína
 - 1 - 2 lyžice vody
 - olej
 - Plnka:
 - 500 g ricotty alebo tvarohu
 - 250 g práškového cukru
 - 50 g čoko lupienkov kvapiek alebo nastrúhanej čokolády
 - 50 g kandizovaného pomaranča
 
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiešame múku, cukor, štipku soli a škoricu..Maslo nakrájame na kúsky a premiešame s múkou..pridáme žĺtkom a vymiesime hladké cesto..V prípade potreby pridáme studenú vodu alebo biele víno..Cesto zmiesime do gule a necháme v chlade 1 - 2 hodiny.
2. Krok
Plnku pripravíme vyšľahaním tvarohu s cukrom, pridáme kandizovaný pomaranč a čokoládové kúsky..
3. Krok
Cesto vyvaľkáme na 2 mm a pizza kolieskom nakrájame na štvorce 10 x 10 cm..Budeme potrebovať kovové rúrky (na šamróny) cesto navinieme na kovový valček a spojíme protiľahlé cípy..potrieme vyšľahaným bielkom.
4. Krok
Potom ich smažíme na rozpálenom oleji do zlatista..Položíme na papierový obrúsok a necháme siaknuť prebytočný tuk..opatrne rúrky vyvlečieme a necháme úplne vychladnúť..pred podávaním naplníme tvarohovou plnkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1832 videní