Šišarky

- Kusov: 24
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 1/2 balenia kvasníc (20 g)
- 50 ml oleja
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- semienka na posypanie.
- nastrúhané maslo
Postup prípravy
1. Krok
Urobíme si kvások z múky trochu cukru a vlažného mlieka..Potom kvások prilejeme do misky kde už máme pripravenú múku a vajce a štipku soli a vymiesime hladké cesto ktoré necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste..Cesto potom vyvaľkáme na tenko ,a radielkom nakrájame na prúžky4 cm x 30 cm..Potom nastrúhame trochu masla , a rolujeme jednotlivé prúžky do slimákov , ktorých ukladáme na plech ktorý je určený na muffiny.
2. Krok
Necháme 15 minút podkysnúť , potrieme olejom zasypeme semienkami podľa chuti (sézam alebo ľan) a pečieme pri 200°C 25 - 30 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3110 videní