Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šiškové ruže

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Siskove ruze.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cookpad.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
Photo.jpg
cookpad.com
Photo 1.jpg
cookpad.com
Photo 2.jpg
cookpad.com
Photo 3.jpg
cookpad.com
Photo 4.jpg
cookpad.com
Photo 6.jpg
cookpad.com
Photo 5.jpg
cookpad.com
Photo 7.jpg
cookpad.com
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 20 g cukru
  • štipka soli
  • 100 g studeného masla
  • 4 žĺtka
  • 1 lyžička sódy
  • 1 dcl kyslej smotany
  • olej
  • práškový cukor
  • džem
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie na cesto si zamiesime..najskôr v miske potom na pracovnej ploche, do pevného cesta...Cesto keď je dobre vymiesené dáme do fólie a necháme 15 minút odpočívať.

2. Krok

Po odpočinku cesto vyvaľkáme na cca 15 - 20 mm..Na jednu ružu budeme potrebovať tri kolieska ..tak si to vyrátame..Pripravíme si tri vykrajovátka alebo tri poháriky napríklad 3 - 5 - 6 cm s priemerom..Vykrajujeme z vyvaľkaného cesta kolieska ktoré po krajoch nožnicami trochu nastrihneme..Tri kolieska rôznej veľkosti a podľa veľkosti uložíme na seba a v strede pritlačíme..Dbáme na to, aby sa nám rezy neprekrývali.Prstom poriadne stred pritlačíme aby sa nám ruža pri vyprážaní nerozpadla.

3. Krok

Šišky vysmážame na dostatočnom množstve oleja ktorý si predtým poriadne rozpálime a pri vysmážaní teplotu mierne znížim,e..Vysmážame najskôr s najmenším kolieskom nadol, a až keď sa ruža pekne rozvinie otočíme ..Teplotu vysmážania musíte presne odhadnúť , aby pri vysokej teplote šišky nezhoreli a a naopak pri nízkej by sa vám dobre neprepiekli.

4. Krok

Hotové dáme na papierový obrúsok odtiecť, potom ich naplníme v strede džemom a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8684 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.